Linda och Stina i WTT Finals

av | 2023-12-15 | Landslag, Start

Mellan den 15-17 december spelas WTT Finals för damer, där årets allra bästa på touren i singel och dubbel gör upp i Nagoya, Japan. Sverige är representerat av Linda Bergström och Stina Källberg i dubbel, rankade femma i världen.

Endast några dagar har passerat sedan äventyret på ITTF Mixed Team World Cup i Kinesiska Chengdu. Som enda representanter för Sverige har Linda Bergström och Stina Källberg kvalificerat sig för för spel i dubbel i denna tävling där bara den absoluta världstoppen deltar i två klasser. Totala prissumman i WTT Finals Women uppgår till 340 000 USD.

Efter en intensiv tävlingsvecka i Kina har Linda och Stina tillsammans med förbundskapten Tobias Bergman kunnat anlända till Nagoya ett par dagar i förväg, vilket har inneburit viktig tid för återhämtning och uppladdning.

– Vi reste i måndags och var framme i Nagoya på eftermiddagen. Vi har haft det bra. Tränat och sett stan. Det har varit skönt med lite lugnare dagar efter Mixed Team World Cup. Vi båda var ganska slitna efter förra veckan så nu har vi haft en bra omstart, berättar Linda

– Vi förbereder oss med bra träning och god japansk mat. De friterade jätteräkorna blev en favorit på hotellet, fortsätter Linda glatt.

På lördag 16 december klockan 14:45 lokal tid (06:45 svensk tid) inträder svenskorna matchhagen mot tuffast tänkbara motstånd i första omgången, kvartsfinal direkt. Kinesiska superstjärnorna Sun Yingsha och Wang Manyu, rankade etta respektive tvåa i världen i singel, är de som svenskparet ska ta sig an. I dubbel är kinesiskorna seedade trea

– Det känns stort och kul att få spela WTT Finals. Vi har haft ett väldigt bra år i dubbel så det är kul att få kröna det med att vara topp-8 i världen. Vi har aldrig mött något av dom bästa paren från Kina så vi tycker att det ska bli kul att möta dem. De är ju väldigt bra singelspelare men är det i någon klass man ska slå dem så är det i dubbel, avslutar Linda.

– Det är såklart en speciell tävling när det bara är de 16 bästa singelspelarna och 8 bästa dubbelparen som gör upp. Känslan är god och jag tror att vi alla önskar att få komma igång med matcherna. Det blir såklart tufft, men vi tror på det och hoppas att vi kan störa rytmen i spelet så mycket som möjligt för att undvika ”rent” spel där kinesiskorna är vassa, analyserar förbundskapten Tobias Bergman.

WTT Finals Women, 15-17 december 2023, Nagoya, Japan

All information

WTT Finals Men, 3-5 januari 2024, Doha, Qatar
Anton Källberg, kvalificerad som #16 i herrsingel.

All information

Toppbild: Linda Bergström och Stina Källberg på plats i Nagoya, Japan. Foto: privat