Lag-VM: Andra vinsten för Sveriges herrar

av | 2024-02-17 | Landslag, Start

Så fick också Kristian Karlsson göra entré på Lag-VM i Busan. Efter lite krångel mot Söderhamnsbekante Angel Naranjo kunde Kristian vinna med 3–2 vilket också betydde 3–0 i lagmatchen och därmed den andra raka segern i detta mästerskap.

Mattias Falck inledde för Sverige mot en annan tidigare sverigebekant, Brian Afanador. Efter en något avvaktande start kunde Mattias spela upp sig och lyckades göra sig stor över hela bordet, vilket medförde att han kunde komma till tidiga egna attacker. Träffprocenten var idag mycket hög.

Efter 11–9 i det första set var det därefter egentligen aldrig något snack om vem som ägde den här matchen. De efterföljande seten slutade 11–4 och 11–7.

– Jag tycker att jag kommer upp i en bra nivå. Första set var jämnt, det är alltid lite så att man känner på varandra i början. Han har en bra serve, det hade jag koll på inför. Jag tycker jag gör det bra och stabilt och spelar med mycket kvalitet i förstabollarna och gör det svårt för honom, sammanfattar Mattias Falck efter matchen mot Puerto Ricos Brian Afanador.

Anton Källberg fick därefter uppgiften att ta sig an nästa spelare med anor från spel i Sverige, Daniel Gonzalez, som dagen till ära spelade med skarpt avklippta ärmar på sina matchtröja. Det var också Gonzalez som inledde piggast. Anton hade vissa bekymmer att komma loss i det öppna spelet, men lyckades via bra attacker raka vägen spela hem första set med 11–9.

Gonzalez fick också bästa start i andra set och spelade sig fram till ledning 8–4, därefter 10–6 och egen setboll. Källberg slet sig tillbaka, och trots en time out från Puerto Rico-bänken vid 10–9, kunde han kvittera till 10–10 och slutligen avgöra setet till 15–13.
Då gick nog luften ur för Gonzales, och Anton Källberg kunde spela hem matchen via 11–7 i det tredje.

Kristian Karlsson fick då göra entré i detta lag-VM, efter Sveriges planering att lufta hela laget så tidigt som möjligt i turneringen. Det blev dock ingen bra start med den 194-rankade Angel Naranjo som kunde gå fram till en snabb ledning 10–1. Karlsson plockade visserligen hem några poäng, men setet slutade 11–6 till Naranjo.

– Första setet var väl inte så jättebra, jag var chanslös. Men efter det tycker jag att jag spelar relativt okej. Det var en förstamatch på ett mästerskap och det är alltid svårt, säger Kristian.

Karlson spelade därefter upp sig, och vi fick till slut se hans första näve i luften efter att ha gått fram till ledning med 2–1. Naranjo kom dock tillbaka starkt i det fjärde och tog en tidig ledning som han kunde hålla hela vägen till setseger vilket innebar skilje. Där var Karlsson dock starkast. Efter att ha gått fram till 9–4 kunde han till slut stänga matchen vid 11–8.

– Jag vet att han (Naranjo) är söderhamnare (spelar i Söderhamns UIF) och då får man ju pikar av Jon (Persson) om man skulle torska så det var ju extra press där. Han spelade faktiskt väldigt bra och har bra träff i forehand, han har väl lärt sig lite av Jon kanske, säger Kristian Karlsson med ett leende.

Efter två inledande segrar väntar under söndagen match mot gruppens andra bäst seedade lag, Hong Kong, Kina

– Det känns bra såklart, vi har två raka 3–0-vinster och gjort det bra hittills i turneringen. Det blir en viktig match imorgon om gruppsegern mot Hongkong, Kina, det ser vi fram emot, säger Mattias Falck.

Lag-VM
Busan, Sydkorea

Herrarnas gruppspel
Grupp 6, match 2
Sverige – Puerto Rico, 3–0
Mattias Falck – Brian Afanador, 3–0
(11–9, 11–4, 11–7)
Anton Källberg – Daniel Gonzalez, 3–0
(11–8, 15–13, 11–7)
Kristian Karlsson – Angel Naranjo, 3–2
(6–11, 11–5, 11–7, 9–11, 11–8)

Kommande herrmatcher
18/2, 13.00 (05.00 svensk tid), Sverige-Hongkong, Kina, bord 2
19/2, 20.00 (12.00 svensk tid), Sverige-Serbien, bord 3

Foto: Manfred Schillings