TÄVLINGSNYHETER

Presentation av Sweden Tour 2024-2025

av | 2024-01-26 | Information, Tävling

SBTF förändrar Sweden Tour inför nästa säsong. Dagens åtta tävlingar på en nivå blir betydligt fler tävlingar på tre olika Sweden Tour-nivåer

Sweden Star
Sweden Masters
Sweden GP
Sweden Tour Trophy (finalspelet)

SBTF presenterar här aktuellt direktiv för Sweden Tour 2024-2025 samt uppdaterade bestämmelser för tävlingstillstånd från och med 2024-2025.
Direktiv för Sweden Tour (2024-2025)
Bestämmelser för tävlingstillstånd (2024-2025)

SBTF har följande syften med denna förändring: Att öka tillgängligheten till Sweden Tour för alla arrangörer och spelare i hela landet, att ge mer rättvisa förutsättningar för samtliga spelare, samt att öka det totala tävlandet.

Precis som idag är Sweden Tours deltävlingar SM-kvalificerande i form av tävlingspoäng, fast i olika grad beroende på nivå på deltävling. Att arrangera en Sweden Tour-deltävling medför alltså ökat incitament och intresse för spelare att välja er tävling, och därmed potentiellt högre tävlingsintäkter.

Detta nya Sweden Tour-system ersätter det gamla tävlingssystemet med Elit, A. B och C-tävlingar där en Sweden Star-tävling något grovt motsvarar Elitstandard, en Sweden Masters-tävling motsvarar A-standard och en Sweden GP-tävling motsvarar en B-standard, fast med något lättade krav framför allt vad avser domare.

Svenska pingisklubbar är erkänt skickliga på att arrangera pingistävlingar. SBTF föreslår inte denna förändring om vi inte vet att det finns mängder med klubbar mer än redo och kapabla att lyfta in sin tävling i Sweden Tour-paraplyet och öka sin tävlings profil och synlighet.

Läs igenom länkade direktiv och bestämmelser för Sweden Tour från och med 2024-2025, fundera gärna igenom vad detta medför för möjligheter för er internt, och tveka inte att höra av er till SBTF om ni vill fråga eller diskutera något gällande hur er tävling kan bli en Sweden Tour-tävling på någon nivå och vad detta faktiskt innebär.

KONTAKT

Peter Hyllman, tävlings- och serieansvarig
peterh@sbtf.se