Sju medaljer och viktiga rankingpoäng i Egypten

av | jan 30, 2024 | Para, Start

Den svenska paratruppen befinner sig i en fullspäckad slutspurt av kvaltävlingar inför Paralympics i Paris. Första tävlingen för Sverige inleddes 24-27 januari i Giza, Egypten där sju svenska spelare var på plats för att kämpa in så många ranking poäng som möjligt.

Den ädlaste valören uteblev men resulterade ändå i sju medaljer. I singelspelet blev det silver till Anja Händén i klass 9-10, brons till Isak Nyholm i klass 5 och Michael Azulay i klass 6. Därefter så kompletterades det med fyra brons i dubbelspelet. I damdubbel 20, Anja Händen och Julianne Wolf (Tyskland). Damdubbel 14, Cajsa Stadler och Nora Korneliussen (Norge). Mixeddubbel 17, Anja Händén och Jonas Hansson. Mixeddubbel 14, Cajsa Stadler och Sam Gustafsson


Medaljörerna i singelspelet. Anja Händén, Isak Nyholm och Michael Azulay.

 


Medaljörerna i dubbelspelet. Anja Händén, Cajsa Stadler, Jonas Hansson och Sam Gustafsson.

Några medaljer till hängde i luften efter tuffa kvartsfinalförluster i såväl singel som dubbel. Närmast var Jonas och Sam mot Spanien och Michael tillsammans med Krizander Magnussen från Norge där de båda paren förlorade i avgörande set.
I singelspelets svenska kvartsfinaler blev det genomgående 1-3 förluster för Jonas Hansson klass 7, Sam Gustafsson klass 7 och Ingela Lundbäck klass 5.

Halva truppen har nu åkt hem till Sverige medan Michael Azulay, Jonas Hansson och Sam Gustafsson har flugit vidare till Sao Paulo för att spela Brazilian Open.

Resultat Egypten
Info och lottning Brasilien

Toppbild och foto: SBTF