WTT Star Contender Goa

av | 2024-01-24 | Landslag, Start

Det är verkligen full fart för våra landslagsstjärnor som efter flera tävlingar i Doha, Europa Top-16 i Montreux och Idrottsgalan nu rest vidare till den indiska semesterprovinsen Goa. Fem svenska spelare är på plats och jagar både åtråvärda rankingpoäng, extra viktigt ett OS-år som detta, samt delar av de 250.000 USD som finns i prispengar.

Tävlingen inleddes igår tisdag 23/1 med kvalspel och fortsätter med huvudturneringen som drar igång imorgon torsdag 25/1.

Från damdubbelkvalet tog sig Filippa/Stina vidare till huvudturneringen efter två 3-2-vinster. Först besegrade svenskduon Ms. Naina/Poymantee Baisya, Indien, efter att ha legat under med 0-2 i set och lyckats vända, och därefter sydkoreanskorna Lee Zion/Yoon Hyobin. I huvudrundans första omgång väntar nu ytterligare ett indiskt par i form av Taneesha Kotecha/Sayali Wani.

I damsingelkvalet återstår en match att vinna för Filippa Bergand för att ta sig vidare till huvudturneringen. Den matchen spelas 12.00 svensk tid. Uppdatering: Filippa förlorade matchen mot Lee Daeun med 2-3 och är därmed utslagen.

Svenska deltagare

Damsingel
Stina Källberg
Filippa Bergand

Herrsingel
Truls Möregårdh
Anton Källberg
Kristian Karlsson

Damdubbel
Filippa Bergand/Stina Källberg

Herrdubbel
Kristian Karlsson/Truls Möregårdh

Mixeddubbel
Truls Möregårdh/Stina Källberg

Följ tävlingen
Info
Resultat
Lottningar
Webbsändningar

Foto: Linda Carlsson