PING PONG POWER Malmö möter julen med aktivitet!

av | dec 22, 2022 | Förening, Start

Under totalt fem dagar under julledigheten kommer PING PONG POWER Malmö att besöka både bibliotek och Folkets Park

Under måndagen 19 december gjorde PPP Malmö-organisationen sitt första vinterstopp på biblioteket i Oxie. Under drygt tre timmars prova på-aktivitet hann både ett gäng barn samt biblioteksanställda spela och leka pingis till fullglädje, under ledning av våra PPP-ambassadörer med Hugo Törngren i spetsen.

– Fantastiskt trevligt att få göra en sån här annorlunda aktivitet i en sådan annorlunda miljö, säger Eskil Tyrberg, PPP-koordinator på SBTF och fortsätter:

– Bemötandet från personalen var både mysigt och väldigt inspirerande. Spännande med en så pass lugn och behaglig miljö. Just det biblioteket i Oxie har visat på stort framåtsträvande för framtida aktiviteter. Man hoppas också att andra bibliotek i staden vill hoppa på!

Inte nog med detta så rullar PPP Malmö-maskinen vidare mot Folkets Park där vi under 27-30 december kommer att genomföra prova på-aktivitet utomhus, i likhet med vi gjorde på Ribban i Malmö under sommaren. Under fyra dagar kommer vi hålla till med fyra bord på ett väl placerat trädäck i direkt närhet till andra vinteraktiviteter med bland annat skridskobana.

– Vi är otroligt glada för att Malmö Stad med projektledare Lina Härle i spetsen är så benägna till att skapa aktiviteter tillsammans med oss runtom Malmö Stad fram till Bordtennis-EM. Vi ser att vi på sikt kommer att engagera fler pingisentusiaster, vilket ligger i linje med vår målsättning om att kunna dubblera storleken på Malmö som pingisstad i framtiden, säger Eskil Tyrberg.

Men hur är det med kylan då?

– Vi har ju hanterat stormar utomhus tidigare, så jag räknar kallt med att vi också hanterar kylan på ett bra sätt. Klart att spelet kommer att bli lite annorlunda, och vi har också förberett oss med lite anpassade bollar. Vi ser mycket fram emot nästa vecka, avslutar Eskil.