Samverkan med Norges BTF

av | jan 13, 2023 | Förbundet, Start

Under veckan har Karl Børre Reite besökt Svenska Bordtennisförbundets kontor i Helsingborg bland annat för att hitta gemensamma områden att utvecklas inom, för att prata evenemangsstrategi och för att lära sig mer om Veteran-EM som arrangerades i staden 2017. I slutet av juni står norska Sandefjord som värd för gigantevenemanget som väntas locka omkring 3000 deltagare.

Dagen inleddes med ett samtal mellan Karl och Thomas Buza, generalsekreterare, Peter Johansson, projektledare för Bordtennis-EM och Linda Carlsson, projektkoordinator Bordtennis-EM. Thomas redogjorde för den svenska strategin gällande mästerskap och förklarade att Svenska Bordtennisförbundets tre huvudsyften för att arrangera internationella tävlingar: A, skapa en gemenskap och stolthet inom communityn, B, ökad synlighet i media och C, evenemanget ska generera en ekonomisk vinst.

Under eftermiddagen deltog även Anders Karlsson från BTK Rekord som berättade mer om Veteran-EM som arrangerades i Helsingborg Arena sommaren 2017. Tävlingen lockade 2.300 spelare och spelades i sex olika hallar. Även ett eventuellt samarbete kring kommande WTT Youth Contender-tävlingar var uppe på bordet och förhoppningsvis kan Sverige och Norge ha ett så kallat “back-to-back”-evenemang med Norge 2024.

– Under året har vi intensifierat det nordiska samarbetet via flera intressanta projekt, så att samarbeta kring framtida evenemang känns som en helt helt naturlig fortsättning. I Norge händer det också mycket spännande, inte minst Veteran-EM, och jag är helt övertygad om att vi har massor att lära av varandra. Dessutom delar vi även ett flertal utmaningar som vi kan hjälpas åt kring att hitta lösningar på vilket känns väldigt inspirerande, säger Thomas Buza, generalsekreterare Svenska Bordtennisförbundet.

Även från norskt håll är tongångarna positiva.

– Det sker väldigt mycket spännande utvecklingsarbete i Sverige nu. Det som görs med nationella och internationella evenemang är imponerande, speciellt i samverkan med PING PONG POWER. Med de resurser vi har i Norge, är det otroligt viktigt att vi får möjlighet att samarbeta. Det gör så att vi kan undvika dubbelarbete, är mer effektivt och att vi hämtar inspiration från varandra. Samarbete gör oss starkare när det gäller utveckling av bordtennis i Norge och Sverige. Samtidigt är det en fördel att kunna tala med en samlad röst när vi pratar med exempelvis ETTU, ITTF och WTT i olika sammanhang, säger Karl Børre Reite, Event Director för Veteran-EM i Norge.

Veteran-EM går av stapeln 26 juni till 1 juli. Anmälan är öppen fram till 30 april. Läs mer om Veteran-EM 2023 här.

Bilden från vänster: Anders Karlsson, Linda Carlsson, Karl Børre Reite, Peter Johansson och Thomas Buza.