Tina och Nike – systrar som vill döma

av | 2023-03-29 | Domare, Utbildning

De senaste nytillskotten som distriktsdomare är Tina och Nike Karlsson från nyetablerade föreningen Värnamo BTK.

Historien börjar med att tjejerna tar eget initiativ till att vilja utbilda sig till distriktsdomare. De tog kontakt med föreningens ledare och berättade att de ville utbilda sig till bordtennisdomare. Systrarna spelar både tennis och bordtennis och dömer numera i båda sporterna. De tycker att det är lärorikt för spelare att gå domarutbildning och det kändes helt rätt att själva ta initiativet, berättar yngsta systern Nike.

De har lärt sig mycket nytt i och med att de genomgått utbildningen. Några exempel är insikterna om inbollning i max 2 minuter, paus i max 1 minut efter varje set, att spelare/dubbelpar får ta en Time Out en gång per match och att kortare handdukstorkning är tillåten efter var sjätte boll.

Några av uppsidorna med att döma pingis är att det är roligt att på nära håll kolla på bra pingis och båda systrarna har en ambition om att matcherna ska bli rättvisa med utbildade domare vid bordet.

Genom sina bra och lyhörda tränare, Peter och Morgan, kom Tina och Nike alltså lätt vidare i karriären, både som spelare och ledare. Att det är tjejer som dömer vid borden och att det samtidigt görs på egna initiativ är ovanligt. Det är därför både härligt och roligt att höra om systrarnas berättelse och få förmedla den vidare.

Lycka till!