Pingisligan herrar: Spänningen lever inför sista omgången

av | 2023-03-28 | Pingisligan, Start

Det blir en spännande serieavslutning. Söderhamns UIF och Eslövs AI möts i en helt avgörande match om seriesegern. Just nu liten fördel för SUIF, som har två poäng tillgodo och hemmaplan i sista omgången.

Minst lika spännande är det kring slutspelsstrecket där Spårvägens BTK har ett litet grepp. BTK Rekord, som nästan var avhängda för ett par omgångar sedan, har svarat för en överraskande upphämtning och ställer just nu regerande mästarna, Halmstad BTK, utanför slutspelet..

Söderhamns UIF fick en tuff start och kom under med 0-2 mot Munkedals BTK. Här hade Munkedal verkligen chansen att sätta käppar i hjulet för Söderhamn i kampen om förstaplatsen.

Andre da Silva hade vid ställningen 2-1 till Munkedal tre matchbollar mot Anders Eriksson, men Söderhamnsspelaren lyckades hålla undan till vinst i skiljeset.

Vid ställningen 3-2 till Söderhamn hade Padasak Tanviriyavechakul tre matchbollar i fjärde och en i femte mot Koji Uezu för att få till en förlängning. Söderhamn visade vilken lagmaskin man är och till slut knep man alla tre poängen. Det innebär att det räcker med en poäng mot Eslövs AI i sista omgången eftersom SUIF har något bättre matchskillnad.

Viktor Brodd då, jo han fortsätter sitt segertåg och har nu 24-0 i kvot.

Eslövs AI vann över regerande mästarna Halmstad BTK med 4-1. Det mest anmärkningsvärda där var kanske att Fabian Åkerström pressade Truls Möregårdh till ett skiljeset.

Resultatet innebär att HBTK riskerar att missa slutspelet. För bara ett par omgångar sedan slog man Rekord med 4-1 och då verkade allt vara klart, men icke. BTK Rekord slog överraskande Spårvägens BTK med 4-2 i förra omgången och tog tre nödvändiga poäng mot Västers BTK för att kunna blanda sig i slutspelskampen.

Spårvägens BTK slog BTK Kävlinge med klara 4-0 och har 23 poäng när en omgång återstår.

Bara en poäng efter ligger BTK Rekord, som i kraft att något bättre matchskillnad håller fjärdeplatsen före Halmstad BTK.

I den sista omgången ställs Spårvägen mot Västers BTK och är så klart favorit, dessutom på hemmaplan. Rekord eller Halmstad då? Ja, Halmstad möter Kävlinge på hemmaplan och bör kunna ta tre poäng. För att Rekord ska hålla fjärdeplatsen måste man ta minst lika många poäng som Halmstad i den sista omgången, då man möter Munkedal hemma.

Som sagt, det är upplagt för en riktigt spännande serieavslutning.

 Toppbild: Hampus Söderlund är med sina 20-6 i kvot viktig för BTK Rekord i kampen om sista slutspelsplatsen. Foto: Per Hällström

Resultat och tabell