SM-slutspel damer: Eslöv överlägset

av | 2023-03-29 | Pingisligan, Start

Redan när man såg Eslövs laguppställning anade man hur den första semifinalen mot Halmstad BTK skulle sluta. 5-0 och inget tappat set från de regerande mästarna Eslövs PK var inget annat än ett styrkebesked.

Lite jämnare blev det mellan Köpings BTK Dam och IK Juno, men till slut klara siffror i Köpings favör.

Med Hana Goda, Li Fen och Filippa Bergand blev det en övermäktig uppgift för Halmstad BTK. På en timme hade Eslövs stjärntrio gjort 5-0 och 15-0 i set. Pingismatcher ska vara jämna och nervkittlande för att det ska bli intressant. Den här matchen var varken det ena eller det andra. Regerande mästarna Eslövs PK stormar fram mot finalen och frågan är om det går att stoppa dem. Mycket tveksamt. Lägg därtill att på bänken har de ytterligare två ess i rockärmen, Rebecca Muskantor och Nomin Baasan.

Li Fen och Hana Goda i all ära, men mest imponerade Filippa Bergand. I helgen visade hon att formen är på topp, när hon pressade Linda Bergström i SM-semifinalen.

Nu vann hon över Halmstads förstatjej, Maria Yovkova, med 11-5, 11-4, 11-7 och hon gjorde det med ett övertygande spel.

Alla matcher ska förstås spelas och Köpings BTK, som vann över IK Juno med 5-2 i den andra semifinalen, är det enda lag som i grundserien vunnit över Eslöv. Kan det bli ännu en skräll?

Nja, kanske lite långsökt, men deras Tamolwan Khetkhulan är riktigt stark, även om hon pressades hårt av Alma Rööse. Knappa 12-10 i skilje och Alma Rööse tog för övrigt en av Junos båda segrar.

Hannah Holgersson hade två raka 0-3-förluster när hon ställdes mot Tamolwan Khetkhulan och vad händer där? Jo, Hannah pressar Tamolvan ordentligt. Nu räddades thailändskan från att noteras för sin första förlust för säsonger när hennes lagkamrat, Paulina Krzysiek, som vann i tre raka över Alma Rööse och därmed fastställde slutresultatet 5-2.

Visst hårdnade det till mot slutet, men ska Juno ha någon chans i returen behöver man nog ha med Hanna Haponova i laget.

Just nu fördel Eslövs PK och Köpings BTK när det är dags för final.

Slutspelsresultat

Toppbild: Filippa Bergand imponerade stort i Eslövs segermatch mot Halmstad BTK i den första semifinalen. Foto: Per Hällström