Dubbla karriärer en möjlighet på Högskolan i Halmstad

av | nov 5, 2023 | Information, Utbildning

Halmstads högskola profilerar sig som en plats där olika perspektiv möts. Utvecklingsmiljön för våra elitidrottare är mycket goda i Halmstad. Just nu pågår ett intensivt arbete med att bygga upp strukturer för Dubbla Karriärer – ett program för elitidrottare som skapar förutsättningar att lyckas med både idrottskarriären och den civila.

Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, deltog vid det andra mötestillfället på Riksidrottsuniversitetet/Högskolan i Halmstad den 26 september tillsammans med representanter från Svenska Golfförbundet Elitmiljö, Elitmiljö Tyngdlyftning, Halmstad BTK, RF-SISU Halland, Halmstad kommun, Destination Halmstad,  Sannarpgymnasiet, Aspero Idrottsgymnasium och Högskolans Studenthälsa


Foto: Eskil Tyrberg

Lukas Linnér från Riksidrottsuniversitetet/Högskolan Halmstad, (RIU/HH), leder arbetet efter en modell med riktlinjer från #elitidrott2030 samt ”Nationella riktlinjer för elitidrottarens dubbla karriärer”. Strävan är att skapa en lokalt och regional samordnad utvecklingsmiljö för dubbla karriärer som involverar olika utbildningsnivåer och olika idrotter genom samarbete mellan olika lärosäten och till exempel idrottsgymnasier (RIG/NIU), specialidrottsförbund, idrottsföreningar, distriktsidrottsförbund och kommun/landsting.

SBTF strävar efter att medverka till att samordningen av utvecklingsmiljön för elitidrottare som studerar på RIU/HH ska ges möjligheter att intensifieras och fortskrida under året.  Vid nästa träff i slutet på 2023 ser vi framemot att träffa den mycket dedikerade arbetsgruppen igen för vidare analyser och framåtsträvanden i frågan om Dubbla Karriärer vid Halmstad Högskola.

Kontaktperson
Eskil Tyrberg
Utbildningsansvarig Svenska Bordtennisförbundet
eskil@sbtf.se
tel: 0720-85 76 51

Toppbild: Gruppbild från träff den 26 september vid Halmstad Högskola. Foto: Morgan Ljungkvist/Riksidrottsuniversitet – Högskolan i Halmstad