Adam – internationell eldsjäl

av | feb 17, 2023 | Utbildning

Adam Magnusson från Skellefteå AIK BTF var deltagare i utvecklingsprogrammet Eldsjäl 2.0 under förra säsongen. Nu medverkar Adam i ett internationellt projekt för att främja ungt ledarskap i Europa.

Adam har fått chansen, som en av fem svenska unga ledare, att delta i ett Erasmus + projekt som ska bidra till att skapa hållbara utbildningsprogram för unga inom idrotten. Norge har ett program som heter LYLP – Lillehammer Young Leader Programme – som anordnas av Lillehammer Olympic Legacy Sport Center.

Länk till organisation och program

Programmet innefattar deltagare från 13 länder och hade träff i Lillehammer i Norge under ett antal dagar i mitten av februari. Från morgon till kväll var det fullspäckat med föreläsningar, workshops och olika fysiska aktiviteter där Adam fick chansen att knyta nya och värdefulla kontakter samt nätverka.

En särskild del av syftet med deltagandet också varit att fördjupa samarbetet med Norges motsvarighet (LYLP) till Eldsjäl 2.0, programmet som Adam gick under 2021/2022 och som Riksidrottsförbundet anordnar i samarbete med Folkspel och några av specialidrottsförbunden, däribland Svenska Bordtennisförbundet.

Adam och de fyra andra svenska deltagarna ska hjälpa och stödja sina norska kollegor att utveckla det norska programmet. Tillsammans kommer de bland annat att delta på finalen på årets eldsjälsprogram, 15 maj i Stockholm, där förstås även årets tre bordtennisdeltagare; Erica Karlström från Gotland, Hugo Törngren från Lund och Dan Holmberg från Uppsala deltar och presenterar sina respektive resor inom utvecklingsprogrammet Eldsjäl 2.0.

Mycket spännande kan hända om man som Adam deltar i utvecklingsprogrammet. Vill du också vara med i Eldsjäl 2.0? Nya chanser kommer under senvåren 2023, när du kommer att kunna söka till nästa upplaga av det svenska programmet. Håll utkik!

Foto: Alexander Eriksson/LOLSC