TÄVLINGSNYHETER

Stina, Elias, Max och Matilda de fyra vinnarna i Sweden Tour Finals

av | 2024-04-27 | Start, Tävling

Eslövshallen och Eslövs AI BTK stod som värdar för säsongens upplaga av Sweden Tour Finals, SBTF:s finalspel för klasserna herrsingel och damsingel, samt Herrar 20 och Damer 20. Gruppspelet genomfördes under fredagen den 26 april och slutspelet i sin helhet under lördagen den 27 april.

Både herrklassen och damklassen var riktigt starka denna upplaga. Damfinalparet Li Fen och Christina Källberg vittnade inte minst om den saken. Herrfinalen var inte mycket sämre den mellan Elias Ranefur och Anders Eriksson. Helgen bjöd även på mycket bra pingis och inte minst många mycket jämna matcher i högsta konkurrens.

Stina vann, Hannah imponerade

Det är inte många svenska spelare som vinner mot Li Fen, Malmö IF och till serievardags i Eslöv. Men Halmstads Stina Källberg verkar ändå ha hittat formeln och knäckt koden. Tre raka set i finalen den här gången och tredje segern mot just Li Fen. Ett glädjande bevis på Stinas stora framsteg.

På plats i Eslövshallen var damernas förbundskapten Tobias Bergman. Kanske var det Köpings Hannah Holgersson som imponerade mest på honom den här helgen. Oseedad vann Hannah först sin pool och därefter kvartsfinalen. Semifinal således för Hanna och ett vunnet set mot Stina Källberg i semifinalen.

Knall och fall i herrsingeln

Överraskande kan man inte gärna säga att finalisterna i herrsingeln var. Elias Ranefur och Anders Eriksson var de på förhand två högst rankade spelarna. Eriksson fick däremot kämpa sig genom två tunga femsetare i gruppspelet. Ranefur var däremot förkrossande i stabil, såväl i gruppspel som i slutspel liksom i finalen.

Knallen i herrsingeln svarade unge Noa Dahlström från Halmstad BTK för. I kvartsfinalen besegrade Noa nämligen klubbkamraten och a-lagspelaren Simon Arvidsson som nog de flesta trodde främst skulle utmana Ranefur och Eriksson. Den skalpen trivs Dahlström säkert mycket bra med.

Matilda gick från seträkning till slutseger

När Matilda Hansson från Eslöv spelat klart sina båda matcher i gruppspelet i D20 låg hon riktigt illa till. Om Anja Händén vann sista gruppmatchen mot Linn Olsson skulle Hansson vara utslagen. Om å andra sidan Olsson vann mot Händén så räckte det att Händén vann ett enda set så var Hansson även då utslagen.

Naturligtvis blev det 3-0 till Linn Olsson. Matilda därmed vidare på bättre setkvot och i slutspelet gick plötsligt allt hennes väg. Vinst i kvartsfinalen mot Nomin Baasan, vändning från 0-2 i set i semifinalen mot Leah Tveit Muskantor, och därefter revansch i finalen mot Siri Benjegård från D20-semifinalen på Bordtennis-SM.

Max utdelning för Hedbom

Finalen i H20 var den som gick lättast för Max Hedbom, BTK Rekord. Där gjorde han 3-0 i set på Halmstads Hugo Nylén. Dessförinnan hade Hedbom tvingats till två långa och tunga femsetare. Först i kvartsfinalen mot SUIF:s Daniel Lindsö. Därefter i semifinalen mot Eskilstunas Charlie Carlsson.

Samtliga resultat finns på resultat.ondata.se

Toppbild: Elias Ranefur, vinnare av herrsingeln i Sweden Tour Finals 2023-2024. Foto: SBTF.