TÄVLINGSNYHETER

Pingisiaden Riks Flickor: Siri segrade för fjärde och sista gången

av | 2024-01-07 | Start, Tävling

Favoritskapet höll även 2024 när Siri Benjegård lyckades bringa hem sin fjärde raka seger i Pingisiaden Riks Flickor, med en enda setförlust i resultatraden. Vinststatistiken är unik, ingen annan spelare har vunnit tävlingen fler än två gånger.

28 tjejer kom till spel, fler än på flera år, när 2024 års upplaga av Pingisiaden Riks Flickor gick av stapeln den 6 januari i Köping Arena med Köpings BTK som lokal arrangör. En väloljad organisation under ledning av tävlingschefen Henrik Zarins bjöd som vanligt på en trivsam och fin tävlingsdag.
Toppseedade Siri Benjegård såklart stor favorit i tävlingen som hon vunnit sedan hon var nio år gammal. Efter en hel dags spel med många matcher kunde hon höja segerpokalen efter att i finalen besegrat Alicia Enbom, Carlshamns BTK med siffrorna 11-6, 11-3, 11-3.

– Det känns väldigt bra, skönt att jag tog det, säger en glad Siri Benjegård och fortsätter:
– Min målsättning var att försöka att inte tappa ett enda set. Nu gjorde jag det i mot Nike (reds. anm. Lundqvist, Söderhamns UIF), men är glad att jag lyckades ta hem det i slutändan.


Årets podiumplatser, från vänster, Alicia Enbom, Carlshamns BTK, Siri Benjegård, Eslövs AI BTK, Nike Lundqvist, Söderhamns UIF. Foto: Patrik Björs Strand.

Siri Benjegårds resultat inom Pingisiaden, tidigare “Talangjakten”, är unikt. Med nu fyra turneringssegrar har hon utökat avståndet till spelare som tidigare vunnit turneringen som mest två gånger. Däribland Truls Möregårdh, Alice Nilsson, Vilmer Georgsson, Madeleine Melcher och Anthony Tran.

– Jag är väldigt glad. Det är väldigt coolt för mig att jag lyckats med detta, avslutar Siri Benjegård och höjer två stora tummar upp och spricker ut i ett stort leende.

Nu fortsätter en intensiv vårsäsong för Benjegård, som fyller 13 år i juni och därmed spelat sin sista Pingisiaden, med bland annat nära förestående tävlingar i Luxemburg och Metz, Frankrike.


Allt större deltagande på flickornas Pingisiaden. Foto: Patrik Björs Strand

Fina prestationer och högre deltagande

Det bjöds på många fina prestationer bland de deltagande tjejerna på årets Pingisiaden, där många har möjligheten att ställa upp även nästa år.
Allt fler tjejer väljer att ställa upp i tävlingen, vilket är en positiv trend. Från 19 tjejer 2022 till 28 tjejer i år. Målsättningen inom SBTF finns, inom tre år ska tävlingen locka 50 tjejer.


Stratos Enköping BTK ställde upp med hela nio tjejer i tävlingen. Foto: Patrik Björs Strand

En av de föreningar som ställde upp med många spelare var Stratos Enköping BTK, hela nio stycken. Många spelade matcher under dagen, och viktiga erfarenheter som kan tas med hem till träningshallen för gänget som var lika glada när de åkte hem som när de kom.

Pingisiaden Riks Flickor 2024
Placering 1-4

1. Siri Benjegård, Eslövs AI BTK
2. Alicia Enbom, Carlshamns BTK
3. Nike Lundqvist, Söderhamns UIF
4. Lisa Zetterström. Ängby SK

Toppbild: Finalmatchen mellan Siri Benjegård, Eslövs AI BTK och Alicia Enbom, Carlshamns BTK. Foto: Patrik Björs Strand