TÄVLINGSNYHETER

WTT Contender Lima: Ingen revansch för Falck och Karlsson

av | 2023-08-06 | Landslag, Start, Tävling

Mattias Falck och Kristian Karlsson fick ingen revansch från VM och föll i skiljeset mot Lee Sang Su och Cho Daeseong, Sydkorea, i semifinal.

Tyvärr tog WTT Contender i Lima slut för Kristian Karlsson och Stina Källberg i semifinalen i mixeddubbel.

Vid VM i Sydafrika förlorade Mattias Falck och Kristian Karlsson mot Lee Sang Su och Cho Daeseong i kvartsfinalen. Läge för revansch med andra ord.

Det började inte bra, 1-11 i första set och 6-11 i andra. Inte bara mörkt, det såg nattsvart ut.

Så långt hade det viktiga korta spelet för att få förstaöppning inte fungerat och Lee Sang Su dominerade bordet stort.

Då kommer det en scenförändring och det spel som man är van att se från Falck och Karlsson. Bra returer, man vinner det korta spelet och vinner de två efterföljande seten 11-2 och 11-7, efter att ha haft ledningen med 9-3 som mest.

Det såg alltså bra ut inför skiljeset. Tyvärr en likadan start som i de två första seten och Lee Sang Su spelade väldigt bra.

Underläge 1-4 och timeout från svenskarna. Det hjälpte föga utan man kom under med 3-9 innan upphämtningen startade. Riktigt bra spel igen från Falck och Karlsson, som stressade sydkoreanerna. Men 7-9 blev 8-10 och på den avgörande matchbollen kunde inte Kristian Karlsson svara.

–Ja, det var märklig match. Första två seten kändes det som att Mattias och Kristian inte riktigt klarade att styra undan koreanerna på ett bra sätt. Framförallt Lee Sang Su fick komma åt och göra mycket vinnare. I tredje och fjärde seten höjde sig killarna mycket och dominerade i serve och retur. Lite för dålig start i skilje och det kostade tyvärr matchen denna gång, sade Tobias Bergman.

Ingen revansch för Mattias Falck och Kristian Karlsson mot samma sydkoreanska par som man föll mot i VM. Foto: WTT

I mixeddubbel hade Kristian Karlsson och Stina Källberg så långt spelat väldigt bra. I semifinalen blev det dock stopp, men det hade lika väl kunnat bli en finalplats.

Alvaro Robles och Maria Xiao, Spanien, tog både första och tredje set med minsta möjliga marginal, 11-9. Kristian och Stina hade däremellan vunnit andra med 11-4 efter väldigt strakt spel.

– Tyvärr förlust med 1-3. Bra spel men tyvärr förlust på nyckelpoäng i första och tredje. Spanjorerna var säkra och vi lyckades inte helt klura ut hur vi skulle kunna komma igenom dem, sade Tobias Bergman.

Toppbild: Cho Daeseong och Lee Sang Su, Sydkorea, vann i semifinalen mot Falck och Karlsson. Foto: WTT

Resultat WTT Contender, Lima, Peru