TÄVLINGSNYHETER

Kristian i två semifinaler

av | 2023-08-04 | Landslag, Start, Tävling

Kristian Karlsson visar på nytt vilken fantastisk dubbelspelare han är. I såväl herrdubbel som mixeddubbel är han framme i semifinal

Tyvärr tog WTT Cpontender i Lima slut för Linda Bergström i både singel och dubbel.

Kristian Karlsson blev dagens man i WTT Contender i Lima.

Tillsammans med Mattias Falck vann de ganska säkert över Anders Lind, Danmark som spelade dubbel i par med Bence Majoros, Ungern.

Vid ledningen 2-1 i set till svenskarna gick de fram till 8-2 och funderade säkert på att matchen var över. Det var den inte, lite okoncentrerat och med några enkla missar kom Lind och Majoros ikapp till 8-8. Då äntligen lossnade det och Kristian Karlsson och Mattias Falck tog hem setet med 11-8 och matchen med 3-1 i set. Därmed är de klara för semifinal. Där ställs de mot Lee Sangsu och Cho Daeseong, Sydkorea.

Strax efter herrdubbeln var det dags för Kristian Karlsson att på nytt äntra hagen, nu i mixeddubbel tillsammans med Stina Källberg.

Efter att ha kommit under med 1-3 i första set rullade det på ordentligt och den italienska duon Carlo Rossi och Debora Vivarelli hade ingen möjlighet att stoppa svenskduon. 11-5, 11-7, 11.8 var riktigt starka papper.

– De spelade stabilt rakt igenom. Proffsigt genomförd match med bra servar och returer från båda. Dessutom satt offensiven bra hela tiden, sade Tobias Bergman.

Att Kristian är bra i det korta spelet vet vi och det hade italienska paret stora bekymmer med, på en del korta returer hann de inte ens fram när bollen damp med strax bakom nätställningen. Såg mycket bra ut och i semifinalen väntar Alvaro Robles och Maria Xiao, Spanien. Den matchen går 20:40 lokal tid (03:40 svenska tid på lördag morgon).

Kristian Karlsson och Stina Källberg är klara för semifinal i WTT Contender Lima, Peru. Foto: WTT

Linda Bergström föll i tre raka mot Miyuu Kihara, Japan. Tre jämna set men där japanskan var starkast på slutbollarna.

I damdubbeln tog resan för Linda Bergström och Stina Källberg slut i kvartsfinalen. De hade egentligen ingen reell chans mot Kim Nayeong och Choi Hyojoo, Sydkorea, utan föll i tre raka.

Toppbild: Mattias Falck och Kristian Karlsson är framme i semifinal i WTT Contender i Lima, Peru. Foto: WTT