Petra Sörling invald i IOK

av | okt 17, 2023 | Start

Svenska Bordtennisförbundets hedersordförande Petra Sörling, tillika ordförande i det internationella bordtennisförbundet, ITTF, blev på morgonen den 17 oktober invald som ledamot i Internationella Olympiska Kommittén, IOK.

Valet skedde i samband med the 141st IOC Session i Mumbai, Indien och bygger på ett förslag utifrån hennes uppdrag som ordförande i ITTF. Petra Sörling är en av åtta som blev invalda i samband med IOK:s session.

– Jag känner stor ödmjukhet och tacksamhet för att ha blivit invald i Internationella Olympiska Kommittén. Det är inte bara en stor ära utan också ett stort ansvar som jag är redo att omfamna, säger Petra Sörling i ett pressmeddelande från Svenska Olympiska Kommittén, SOK.

Sörling ingår nu i en skara av tre svenska ledamöter i IOK, där Frida Hansdotter och Gunilla Lindberg finns sedan tidigare.

– Svenska Bordtennisförbundet gläds å Petras och bordtennisfamiljens vägnar, och vill uttrycka våra stora gratulationer till denna historiska utnämning. För oss känns det såklart väldigt tillfredsställande att bordtennisen får allt mer utrymme på agendan, både nationellt och internationellt, säger Dennis Lindahl, ordförande i Svenska Bordtennisförbundet.

Länkar
ITTF pressmeddelande
SOK pressmeddelande

Foto: IOC/Greg Martin