Förnyat förtroende för Persson

av | 2023-02-02 | Landslag, Start

Jörgen Persson kommer fortsätta leda det svenska herrlandslaget. Det står klart efter att han och Svenska Bordtennisförbundet (SBTF) nu kommit överens om att förlänga kontraktet över OS 2024 i Paris.

Jörgen Persson, en av världens genom tiderna mest framgångsrika bordtennisspelare, har sedan 1 oktober 2020 lett det svenska herrlandslaget. Initialt engagerades Persson som assisterande förbundskapten i samband med VM i Budapest 2019 där han framgångsrikt coachade Mattias Falck till VM-silver.

Efter succén i Ungern så erbjöds Persson rollen som herrkapten fullt ut och har därefter tillsammans med de svenska landslagsstjärnorna skördat ett flertal framgångar. Bland annat via Mattias Falck och Kristian Karlssons VM-guld i Houston 2021 där även Truls Möregårdh sensationellt gick hela vägen till VM-final och spelade hem ett silver. EM i tyska München blev också en stor framgång där världsmästarna Falck/Karlsson även lyckades bli europamästare. Vid detta europamästerskap hade Sverige även tre spelare i kvartsfinal och två i semifinal i herrarnas singeltävling.

Nu står det också klart att han även fortsättningsvis kommer leda de svenska herrarna. Avtalet som parterna tecknat sträcker sig över de olympiska spelen 2024 som avgörs i Paris, Frankrike. Jörgen Persson har höga förväntningar om det fortsatta uppdraget.
– Jag är naturligtvis stolt och glad över förtroendet att även fortsättningsvis få leda vårt herrlandslag. Vi har massor av spännande mästerskap och tävlingar framöver att se fram emot, bland annat blir ju EM på hemmaplan i Malmö en riktig höjdare. Med tanke på truppens styrka och de senaste årens framgångar går vi för guld, något annat finns inte, säger Jörgen Persson.

Persson är ett aktat namn i bordtenniskretsar och kommer dessutom att medverka i arbetet med att bygga nya partnersamarbeten. Svenska Bordtennisförbundet har en diger evenemangskalender de närmaste åren med flertalet mästerskap och internationella tävlingar på hemmaplan där syftet i slutändan är att få bordtennisen att växa ytterligare.
– Vi har en offensiv evenemangsstrategi att kontinuerligt arrangera internationella mästerskap eftersom vi är övertygade att det är ett bra sätt att utveckla vår sport. En del i det arbetet är också att bli starkare på att marknadsföra svensk bordtennis och Jörgen är en perfekt ambassadör som med sitt starka namn öppnar många dörrar. Med senaste tidens framgångar känner vi verkligen att potentialen är stor och det har varit en tydlig målsättning hela tiden att kunna använda Jörgen i dessa sammanhang. En av våra stora visioner för framtiden är just att utveckla och vässa vårt marknadsarbete och då passar denna mix med kaptens- och marknadsuppdrag helt perfekt, säger SBTF:s ordförande Dennis Lindahl avslutningsvis.

Kontakt:
Jörgen Persson
Förbundskapten herrar
jorgen@sbtf.se
0708-21 21 39

Daniel Ellermann
Landslagsansvarig
daniel@sbtf.se
‭073-356 85 82‬

Thomas Buza
Generalsekreterare
thomas@sbtf.se
0708-727378