Köping tog viktiga poäng och ligger tvåa

av | 2023-02-04 | Pingisligan

Att försöka ta sig förbi Eslövs PK i Pingisligan är ett övermänskligt projekt. Däremot tog Köpings BTK ett mycket viktigt avstamp i kampen om andraplatsen genom seger mot Halmstad BTK. Juno och Lekstorp slåss om den sista slutspelsplatsen.

Halmstad BTK-Köpings BTK 1-5

Köpings BTK kom till start med Tamolwan Khetkhulan och hon noterades för två meriterande vinster. Först slog hon Erika Fronth med 3-1 i set även om det var jämnt hela vägen. Därefter vann den kvicka thailändskan i tre raka mot Jennie Edvinsson.

Tamolwan Khetkhulan har imponerande  11-0 i kvot så här långt och kan bli en tuff nöt att tas med även för spelarna i Eslövs starka trupp.

Även Paulina Krzysiek vann båda sina singlar. Mest imponerade hon mot Halmstads bulgariska Maria Yovkova. Halmstads enda seger togs av just Maria Yovkova som vann med 3-1 mot Katarzyna Slifirczyk.

Bild: Tamolwan Khetkhulan vann sina båda singlar mot Halmstad BTK och har nu 11-0 i kvot. Foto: Per Hällström

 

Eslövs PK-Lekstorps IF 5-1

Filippa Bergand imponerade stort med ett mycket stabilt spel i Eslövs segermatch mot Lekstorps IF. 5-1 visar att laget är i en klass för sig och i nuläget finns det ingen som ser ut att kunna hota de regerande mästarna.

Nomin Baasan och Li Fen öppnade med att vinna de två inledande matcherna i tre raka set. Li Fen mot Matilda Hansson blev en väldigt bra match med flera snabba bollväxlingar. I de två första seten var Matilda med länge men Fen är väldigt stark i trängda lägen.

Därefter vann Filippa Bergand med 3-1 i set mot Sophie Earley och Eslövs PK hade skaffat sig ett näst intill ointagligt grepp om matchen.

Li fen ökade på till 4-0, även om Yana Timina hade tre setbollar i öppningssetet. Då verkade det som Li Fen ökade trycket när det behövdes. Sphie Earley vann lagmatchens tuffaste uppgörelse när hon vände 1-2 i set och vann i skilje mot Nomin Baasan.

I den avslutande singeln försökte och försökte Matilda Hansson, men Filippa Bergand höll undan i tre raka. Detta var Matilda Hanssons första tävlingsmatch sedn mitten av december.

– Ja, jag spelade väl godkänt. Lite trevande emellanåt men bra totalt sett. Nu har vi inte mötts på ett tag men det brukar vara jämnare mot Matilda, vi tränar ju med varandra varje dag, kommenterade Filippa Bergand, som inte spelar söndagens match mot Köping då hon åker på WTT Contender i Amman, som börjar på måndagen.

Lyckeby-IK Juno 3-5

Både Alma Rööse och Hannah Holgersson har härdats i tuffa säsllskap en längre period. Båda var med vid Sweden Tour Finals i början av januari och bäst där lyckades Alma Rööse, som gick till final mot Stina Källberg.

Den goda formen verkar finnas kvar och Alma dominerade matchen med sina tre singelvinster.

Först inledde Alma med att slå Wilma Nilsson, som gjorde årsdebut för Lyckeby BTK. Inte heller Alva Themnér vållade några bekymmer för Alma Rööse, som på nytt gjorde 3-0 i set.

Alva Themnér lyckades hålla liv i matchen genom att vinna över Danielle Kelly. Även Hanna Kjellson lyckades efter stort besvär vinna över Danielle Kelly med 3-2 i set. Vid ställningen 4-3 till bortalaget Juno hade Hanna Kjellson chansen att förlänga matchen och få till en avgörande dubbel.

Men, mer än ett set lyckades Hanna Kjellson  inte ta på Alma Rööse, som med sina tre segrar blev stor matchvinnare för Juno, som leder kampen om den sista slutspelsplatsen.

Toppbild: Filippa Bergand, ledde sitt Eslövs PK till enkel seger mot Lekstorps IF Foto: Per Hällström