Truls Möregårdh tillbaka i Pingisligan

av | 2023-01-31 | Pingisligan

Omstarten av Pingisligan herrar efter juluppehållet bjöd på flera intressanta matcher.

* Simon Berglund höll på att stjäla showen från Eslövs AI när Truls Möregårdh gjorde comeback i Pingisligan.

* Kävlinge hade matchbollar till 2-0 men rasade ihop efter de båda missarna.

* Halmstad BTK lyckades till slut knipa extrapoängen mot Munkedals BTK.

* Söderhamns UIF vann med klara siffror mot Västers BTK.

 

Eslövs AI-Spårvägens BTK 4-3 efter förlängning

Det var ett något spänt hemmalag som inför storpublik i Blomsterbergshallen tog sig an Spårvägens BTK. Så när höll Simon Berglund på att stjäla showen i Truls Möregårdh återkomst i Pingisligan.

– Fantastiskt roligt. Vi var lite nervösa och höjer vi oss inte vinner vi inte SM-guld, konstaterade Truls Möregårdh beslutet.

Daniel Kosiba var den stora besvikelsen hos hemmalaget. Å andra sidan spelade Simon Berglund och Harald Andersson riktigt bra mot honom. Att Martin Friis skulle slå Tom Jarvis var mer oväntat, men han gjorde det på ett väldigt övertygande sätt. 3-2 till Spårvägen var utan tvekan rättvist och Eslöv var lite tagna på sängen.

Simon Berglund spelade lite på chans men ändå respektlöst och tog hem andra set. I tredje gick Simon fram till 10-6 och hade fyra setbollar för att gå till en 2-1-ledning.

Han tvingade Truls att ta fram sina bästa kvaliteter och till slut stod Truls som segrare, 12-10 i tredje och därefter stabil vinst i fjärde.

I dubbeln var duon Möregårdh/Jarvis klart starkast mot Harald Andersson/Martin Friis och vann i två raka.

Bild: Mikael Appelgran hälsar Truls Möregårdh välkommen tillbaka i Pingisligan. Foto: Per Hällström

BTK Kävlinge-BTK Rekord 0-4

Enio Mendes hade tre matchbollar mot Diego Orantes Alvarez i den inledande singeln.

Samtidigt hade Yannick Vostes en matchboll mot Konstantinos Konstantinopulos fram till 3-0 i set.

De båda Rekordspelarna var lindrigt sagt nere i brygga, men kunde på ett fantastiskt sätt ta hem båda matcherna. I stället för 2-0 till Kävlinge fick BTK Rekord en kalasstart och sedan var resten en promenad i parken. Kävlinge lyckades inte resa dig efter de båda kallduscharna.

Munkedals BTK-Halmstad BTK 3-4 efter förlängning

Munkedals BTK hade flera chanser att ta hem alla tre poängen mot Halmstad BTK, om det inte varit för en viss Borgar Haug.

Han besegrade Padasak Taniviriyavechakul med 11-9 i skiljeset. Vinst där hade inneburit 4-1 till Munkedal. Halmstad BTK vred sig ur greppet och Willhelm Kindblad ordnade via 3-1 i set mot Endika Diez Aladro ordna till en avgörande dubbel. Där kunde just Kindblad tillsammans med Fabian Åkerström ta de två nödvändiga seten för att knipa bonuspoängen.

Söderhamns UIF-Västers BTK 4-1

Efter att ett skadedrabbat och sjukdomsdrabbat avslut innan juluppehållet kom Söderhamns UIF tillbaka med ordinarie manskap och försvarade serieledningen genom att vinna över Västers BTK med 4-1.

Viktor Brodd anförde som vanligt sitt manskap med sina båda vinster. Även Anton Hjort gjorde 2-0 i sina båda singlar. Det var endast Angel Ayoso Serra som lyckades vinna match för Väster när han slog Per Sandström.

Matchen var snabbt överstökad och något märkligt slutade alla matcher 3-0 i set.

Toppbild: Truls Möregårdh efterlängtad i Pingisligan efter ett halvår i tyska ligan. Foto: Per Hällström