Dubbel glädje för Linda och Stina i Doha

av | 2023-10-19 | Landslag, Start

Sexa på världsrankingen! Det gick inte riktigt hela vägen för Linda Bergström och Christina Källberg i WTT Feeder Stockholm, men revanschen kom snabbt knappt två veckor senare med en meriterande turneringsseger i WTT Feeder Doha II under torsdagen.

Tre matcher krävdes innan Bergström och Källberg, eller Linda och Stina som vi bättre känner dem, fick sträcka armarna i luften i segerglädje. Turneringen började för de toppseedade svenskornas del under onsdagen med vinst i kvartsfinalen mot polska paret Natalia Bajor och Katarzyna Wegrzyn och sedan i semifinalen mot det tjecko-slovakiska paret Hana Matelova och Tatiana Kukulkova.

Ingen av dessa matcher vållade Linda och Stina något större bekymmer. Paret tappade ett set, det ökända tredjesetet, mot Bajor och Wegrzyn, men var i övrigt felfria på vägen mot finalen.

Motståndarna i finalen var från Hongkong. Chengzhu Zhu och Wing Lam Ng är för all del inte rankade högre än 32:or på världsrankingen för dubbelpar, men rankingen visar sig ofta vansklig just i dubbel, och någon lätt uppgift var det på förhand sannerligen inte på pappret.

Inledningsvis bekräftade finalen just detta. Linda och Stina vinner för all del första set med 11-8 men tappar sedan andra set med 11-13. Med 1-1 i set var det förståeligt att tro att finalen stod och vägde.

– Vi spelade bra större delen av matchen. I andra set gjorde jag ett par för många individuella misstag vilket bidrog till att vi tappade det setet, säger Linda Bergström efter matchen.

De misstagen minimerades till tredje set. De tryckte plattan i den så kallade mattan och de följande två seten var en fröjd att se. Det var stundtals bara ett par vid bordet och siffrorna sprang iväg till 11-4 och 11-6. Matchen var över, finalen vunnen och Linda och Stina en titel rikare.

– Vi kände egentligen att vi hela tiden var det bättre paret än dem i spelet, och det visade vi verkligen i set tre och fyra. Väldigt skönt. Stina spelade bra hela matchen igenom, det kändes väldigt tryggt att spela bredvid henne, hyllar Linda Bergström sin dubbelkamrat och avslutar, – väldigt kul att få vinna en titel igen efter ett par andraplatser och semifinaler.

God revansch för Christina Källberg efter att ha förlorat mot just Chengzhu Zhu i damsingelns kvartsfinal. Både Stina och Linda tog sig till kvartsfinal, där Linda förlorade en mycket jämn match med 2-3 i set mot Taipeis Yi-Hua Huang.

Nya äventyr väntar snart både Linda Bergström och Christina Källberg.

WTT Feeder Doha II
Lottningar och resultat

Foto: Linda Carlsson/SBTF