Öppet samtal om Nationella Serierna

av | jul 30, 2023 | Information, Serie

Tisdagen den 22 augusti 2023, klockan 16:00 via Teams

Öppet forum för klubbar, spelare och ledare att tillsammans med SBTF diskutera erfarenheter och idéer gällande det nationella seriespelet, dess innehåll och dess framtid.

Följande områden utgör fokus för SBTF:s närmaste förändrings- och utvecklingsarbete:

 • Enhetlighet
  Betydelsen av att ha ett och samma spelsystem i samtliga nationella serier, både för kommunikation och planering. Alltför långa lagmatcher sliter på framför allt äldre spelare och gör speldagarna väldigt långa vilket är särskilt besvärligt framför allt för yngre spelare och utifrån halltillgång.
 • Integritet
  Ett seriespels integritet bygger på idrottens principer om lika villkor och jämlik konkurrens. Vanligt förekommande fenomen som wo-matcher, lag som ställer upp reservspelare eller endast tre spelare, liksom klubbar som strategiskt flyttar spelare mellan lag och serier, urholkar denna integritet.
 • Hållbarhet
  En besläktad fråga gäller en motvilja till uppflyttning som existerar på alla nivåer i det nationella seriespelet, men särskilt till Superettan och Pingisligan. Det är viktigt att se till att varje steg uppåt i seriesystemet är ekonomiskt och organisatoriskt hållbart för alla lag detta är och blir aktuellt för.
 • Nyheter
  Formerna för det nationella seriespelet är prövade och positiva. Vissa nyheter kan dock vara värda att pröva såsom tiebreak-system i hela systemet, ett poängsystem ägnat att kora ”mest värdefulla spelare” både totalt och i varje enskild serie, semifasta laguppställningar och så vidare.

Anmäl intresse via mail till peterh@sbtf.se så skickas en Teamslänk någon vecka innan mötet till er mailadress. Det går också bra att till samma adress maila era tankar gällande dessa eller andra områden i förhand eller i efterhand.

Inbjudan finns även här som pdf och i dokumentbanken.

Kontakt
Peter Hyllman, tävlings- och serieansvarig
peterh@sbtf.se