SM-slutspel Damer: Köpings praktmatch gav finalplats

av | 2024-04-21 | Pingisligan, Start

Det blev till slut inte den förväntade jämna bataljen som många förutspått. Köpingsdamerna gjorde precis som under lördagens hemmavinst, och lite bättre därtill. Med en identisk uppställning och ännu färre misstag lyckades bortalaget besegra BTK Frej med hela 5-1 i en match som var över på mindre än 90 minuter. Därmed får vi återigen se en SM-final mellan Eslövs PK och Köpings BTK Dam.

– Fasen vad bra gjort, utropar Kicki Löwdahl Gullbo, lagledare i Köpings BTK Dam, direkt efter matchen.

Det var dock ett BTK Frej som inledde piggast på hemmaplan i Frejborgen. Fang Zhang inledde problemfritt mot Leah Muskantor i tre raka set. På bordet bredvid hade Alvalie Palmbo länge ledningen i andra set, och var nära att ta sig till en 2-0 ledning mot Köpings duktiga Paulina Krzysiek.

– Vi började lite shaky, kan man säga. Men vi hittar det och därefter gör vi jobbet, kommenterar Kicki starten.

Krzysiek jobbade sig ikapp, och lyckades vinna med 3-1 i set. Redan då var den knutna näven uppe i vädret, och därefter blev det stor Köpingsshow.

Paulina lyckades precis som under lördagens första semifinal återigen besegra Frejs stora stjärna Fang Zhang. Även denna gång med 3-1.

– Såklart att jag är imponerad av Paulina. Hon besegrar Fang Zhang idag igen, och det finns inte så mycket mer att säga än det, fortsätter Kicki.

En som fick lite personlig revansch idag var Leah Tveit Muskantor, som igår förlorade mot Linn Olsson. Idag blev det seger med 3-0.

– Det var verkligen viktigt för slutspelet. Leah var inte riktigt nöjd med sin prestation igår, och idag avslutar hon fantastiskt bra i och med sin seger mot Linn, hyllar Kicki insatsen av Leah.

Precis som igår kunde Hannah Holgersson vinna två matcher åt sitt Köping.

– Jag måste säga att spelmässigt gör Hannah sin bästa helg under den här säsongen. Hon hämtar upp flera underlägen och håller ihop helheten bra. Väldigt starkt, avslutar Kicki.

Därmed får vi återigen se en SM-final mellan Eslövs PK och Köpings BTK Dam. Finaldatumen kommer att meddelas inom kort.

SM-slutspel Damer
Semifinal 2

BTK Frej – Köpings BTK Dam, 1-5

Alvalie Palmbo – Paulina Krzysiek, 1-3 (11-7, 8-11, 8-11, 1-11)
Fang Zhang – Leah Tveit Muskantor, 3-0 (11-9, 11-6, 11-8)
Linn Olsson – Hannah Holgersson, 0-3 (10-12, 9-11, 5-11)
Fang Zhang – Paulina Krzysiek, 1-3 (5-11, 11-9, 3-11, 9-11)
Alvalie Palmbo – Hannah Holgersson, 0-3 (10-12, 4-11, 6-11)
Linn Olsson – Leah Tveit Muskantor, 0-3 (8-11, 3-11, 6-11)

Foto: Linda Carlsson/SBTF