Pingisligan herrar: SUIF mot serieseger

av | 2023-03-14 | Pingisligan, Start

Söderhamns UIF vann enkelt över BTK Kävlinge och befäster förstaplatsen i grundserien. BTK Rekord hade en liten chans att haka på fjärdeplatsen och tog den genom vinst över Spårvägen med 4-2.

BTK Kävlinge kunde inte mönstra sitt bästa lag och blev ett enkelt byte för Söderhamns UIF.

Endast Yannick Vostes lyckades vinna matcher för Kävlinge och han gör det väldigt på ett väldigt imponerande sätt. Hans vinst över Söderhamns japan Koji Uezu var riktigt bra.

Fast mest av allt måste man imponeras av seriens bästa spelare så här långt, Viktor Brodd, som med två nya vinster nu har 22-0 i kvot.

Efter ett par förluster hade BTK Rekord halkat efter och de såg ut att vara borträknade från slutspelet.

Då svarar helsingborgarna för en helhjärtad laginsats och tar tre nödvändiga poäng för att haka på i kampen om den fjärde slutspelsplatsen. Nu är man bara en poäng bakom Spårvägens BTK och BTK Rekord behövde alla tre poängen för att ge sig själv en chans. Den tog man och med bara två omgångar kvar att spela ser det plötsligt väldigt spännande ut.

Fast Spårvägen missade de möjligheter man bjöds på. Simon Berglund hade två matchbollar i fjärde set men lyckades inte förvalta någon av dem. I stället kunde Max Hedbom defilera hem skiljeset med 11-4.

I öppningsmatchen hade Hampus Söderlund avfärdat Anthony Tran i tre raka set och Rekord satte direkt press på Spårvägen.

Hampus Söderlund är en härlig fighter som drar med sig övriga i laget och han vann även över Simon Berglund.

Bild: Hampus är en härlig fighter som ledde Rekord till tre poäng mot Spårvägen. Foto: Per HällstrrömNja, Spårvägen saknade visserligen Martin Friis, men har fått en hel del att fundera på inför avslutningen.

Halmstad BTK vann enkelt över ett reservbetonat Västers BTK med 4-1 och i den sista matchen i den tolfte omgången väntar Eslöv-Munkedal, som skjutits fram ett par veckor.

 Toppbild: Seriens suverän, Viktor Brodd, som är obesegrad och har 22-0 i kvot, Foto: Per Hällström

Resultat och tabell