Singapore Smash: Anton och Lee vidare

av | 2023-03-14 | Landslag, Start

Svenskdagen inleddes med herrdubbelspel för både Truls Möregårdh och Anton Källberg, dock inte i par med varandra utan med andra medspelare. Anton och sydkoreanen Lee Sangsu vann över Nandor Ecseki/Adam Szudi från Ungern med 3-1 och är därmed klara för kvartsfinal medan Truls och Darko Jorgic från Slovenien föll med 2-3 mot det sydkoreanska paret Jang Woojin/Lim Jonghoon. I kvarten väntar nu antingen kinesiskt eller singaporianskt motstånd för Anton/Lee, Wang Chuqin/Fan Zhendong eller Quek Izaak/Pang Yew En Koen.

I herrdubbel deltar även världsmästarna Mattias Falck och Kristian Karlsson eftersom de är andraseedade har de stått över den inledande omgången och spelar sin åttondelsfinal mot taiwaneserna Lin Yun-Ju/Chuang Chich-Yuan först imorgon onsdag.

I damsingel tog det stopp i andra omgången för Linda Bergström som föll med 1-3 mot Monacos Xiaoxin Yang. Linda får därmed ta sikte på damdubbelns åttondelsfinal tillsammans med Stina Källberg.

I mixeddubbel-kvarten väntade tuffaste möjliga motstånd för Truls och Stina, nämligen herrarnas världsetta Fan Zhendong och damernas världsfyra Wang Manyu, båda från Kina. Möregårdh/Källberg förlorade första set med 7-11 men i andra passade uppställningen bättre och svenskdoun tog hem segern med 11-5. Tredje och fjärde set slutade båda 11-7 i kinesisk favör och därmed blev det inget fortsatt avancemang för blågult.

Observera att Viaplay har köpt rättigheterna till att sända Singapore Smash i Sverige vilket betyder att matcherna inte längre går att se på Youtube.

Matcher onsdag 15/3
Herrsingel, åttondelsfinal
07.10, Truls Möregårdh – Shunsuke Togami, Japan, bord 1

Herrdubbel, åttondelsfinal
11.30, Mattias Falck/Kristian Karlsson – Lin Yun-Ju/Chuang Chih-Yuan, Taiwan, bord 2

Damdubbel, åttondelsfinal
12.05, Linda Bergström/Stina Källberg – Dora Madarasz/Georgina Pota, Ungern, bord 2

Följ tävlingen
Webbsändningar
Information
Resultat

Foto: WTT