Singapore Smash: Truls och Stina till kvarten

av | 2023-03-13 | Landslag, Start

Truls Möregårdh och Stina Källberg är klara för kvartsfinal i mixed dubbeln. Truls vann även i singeln över Robert Gardos, men tyvärr blev det en tung förlust för Mattias Falck.

Som sagt, Truls Möregårdh och Stina Källberg svarade för en riktigt fin insats när de slog toppseedade franska paret Emmanuel Lebesson och Jia Nan Yuan.

Frågan är om inte vinsten grundlades redan i första set. Lebessson och Yuan skaffade sig tre setbollar. Metodiskt kröp Truls och Stina närmare och skaffade sig själva setboll vid 11-10. Den räddade det franska paret, men inte nästa och första set till Truls och Stina med 13-11.

I andra höll de ett par bollars ledning hela vägen och även här visade det sig hur viktig taktiken är med servar och placering av returer för att underlätta för sin medspelare.

Lebesson och Yuan reducerade till 1-2 även om det fanns möjlighet att vinna i tre raka när Truls och Stina vände 6-8 till 9-8, men setet ändå till det franska paret.

Det fjärde liknade till en del det andra med svenskarna i ledning med ett par bollars marginal. Dock hämtade man in 5-2 till 5-5, men förbi kom man aldrig. Truls och Stina fullbordade setet och matchen på ett väldigt bra sätt. En ”Linda Bergström-retur” från Stina, ni vet den där backhanden med stark sidskruv och kanske lite överskruv bäddade för att Truls med sin raka smash från höften inte gav Yuan en chans att returnera. Härlig boll från båda.

I kvarten ställs Truls och Stina mot Fan Zhendong och Wang Manyu, Kina.

Truls Möregårdh tog sig också vidare i singeln efter att ha slagit Robert Gardos i tre raka. Det var bara i andra set som österrikaren lyckades sätta press på Truls. Från underläge 7-9 gick Gardos fram till både 10-9 och 11-10 innan Truls kunde avgöra till 13-11. Första och tredje set kontrollerade Truls på ett säkert sätt.

I nästa omgång får Truls ta sig an Shunuke Togami, Japan.

Bild: Från en match till en annan. Efter vinsten var Truls Möregårdh ett populärt autografobjekt.

Vi hade så klart hoppas på ännu en svensk i åttondelen. Tyvärr lyckades inte Mattias Falck följa upp den fina vinsten mot Patrick Franziska utan föll med 10-12 i skiljeset mot hemmanationens Izaac Quek, 16 år gammal och rankad 242 i världen.

Det började annars väldigt bra och efter 11-6, 11-3 i de två första seten såg det hur lugnt ut som helst.

Tyvärr bjöd Mattias in Quek i matchen när han tappade tredje set ganska klart. Ändå var Mattias på väg att ta hem fjärde men kunde inte förvalta sin 8-5-ledning utan tappade resten av poängen i det setet.

I skiljeset var det Mattias Falcks tur att komma tillbaka ur underläge, från 7-8 gick svensken fram till 10-8 och hade två matchbollar att avgöra. Framför allt fanns det läge att sätta den andra, men Izaac Quek tog hem setet med 12-10 och därmed matchen.

Observera att Viaplay har köpt rättigheterna till att sända Singapore Smash i Sverige vilket betyder att matcherna inte längre går att se på Youtube.

Matcher tisdag 14/3
Herrdubbel

07.15, Truls Möregårdh/Darko Jorgic, Slovenien – Jang Woojin/Lim Jonghoon, Sydkorea, bord 2
12.05, Anton Källberg/Lee Sangsu, Sydkorea – Nandor Ecseki/Adam Szudi, Ungern, bord 3
Damsingel
12.40, Linda Bergström – Xiaoxin Yang, Monaco, bord 2
Mixeddubbel
14.20, Truls Möregårdh/Stina Källberg – Fan Zhendong/Wang Manyu, Kina, bord 1

Följ tävlingen
Webbsändningar
Information
Resultat

Foto: WTT