Singapore Smash: Linda är dagens namn

av | 2023-03-12 | Landslag, Start

Vilken kämpe, vilken fighter. Linda Bergströms seger i första omgången av singeln i Singapore Smash var inget annat än en kämpainsats från första poäng till den allra sista.

Kristian Karlsson föll tyvärr mot den unge kinesen Lin Shidong.

Linda Bergström ställdes i första omgången av damsingeln mot Manika Batra, Indien. Hon är rankad 34 i världen och väldigt svårspelad med sitt material på backhand, Tibhars långnabb, vilket gör att hon kan hålla kontroll i det korta spelet.

Batra är väldigt bollsäker och i defensiven kunde inte Linda få det övertag hon ofta brukar få mot många andra motståndare. Nu visade det sig att de flesta poängen tog Linda när hon gick till överraskande attacker med sin forehand.

Matchen utvecklade sig till en rysare utöver det vanliga. Linda öppnade förtroendeingivande i första set men tappade ändå till 10-12 efter att ha räddat två setbollar. I andra lossnade det verkligen för Linda som från 2-2 tog fem raka poäng och sedan höll undan säkert till 11-6.

I tredje skaffade sig Linda ett stabilt grepp fram till 7-4 och vidare till 9-5. Ändå blev det en nervös avslutning där indiskan hade en setboll men Linda kunde reda ut det hela och ta ledningen med 2-1 i set via 12-10.

I fjärde följde spelarna åt men vid 8-8 tog Batra resten av poängen i det setet och ett visst skilje väntade.

Snabbt underläge tvingades Linda att slita ordentligt för att komma ikapp. Vid 4-4 får Batra en otagbar kantboll till en bolls ledning vid sidbytet. Ännu en kantboll till ledning med 7-6 till Batra och man tänkte, ska det aldrig ta slut. Linda vill inte vara sämre utan fick en kantboll och tog för första gången ledningen i avgörande set.

Trots väldigt bra spel och ledning 9-7 så hittade Batra tillbaka i spelet, samtidigt som Linda kanske förivrade sig något och så hade indiskan en matchboll vid 9-10. Linda räddar den och skaffar sig sin första matchboll vid 11-10. Då får Batra ännu en kantboll och utjämnar.

Lyckligtvis besannandes inte de värsta farhågorna utan Linda skaffade sig en andra matchboll och den hade Batra inget svar på. Linda kunde höja armarna i skyn och skrika ut sin glädje.

I andra omgången möter Linda Yang Xiaoxin, Monaco, som är rankad 11 i världen.

Kristian Karlsson ställdes mot 17-årige kinesen Lin Shidong. Trots sin unga ålder är han rankad 19 i världen. Det märktes att det fanns en del luckor i kinesens försvar och ofta kunde Kristian utnyttja de öppningar som uppstod. Det var inte så mycket som skilde Kristian från att ta hem segern. I tredje set, vid ställningen 1-1 i set, gick Kristian från 5-7 till 8-7 och hade även 9-8. Lin svarade för ett par väldigt bra returer och plötsligt och mindre lustigt  tog han hem setet med 11-9. Där hade Kristian verkligen chansen att skaffa sig greppet om matchen.

Nu tvingades han  kämpa för att hålla sig kvar i matchen och det såg ganska bra ut i fjärde. Men efter 7-5 tog Lin över avgjorde till 11-8.

Truls Möregårdh i par med Darko Jorgic är vidare till åttondelsfinal i herrdubbeln.

Toppbild: Linda Bergström svarade för en mäktig vändning och seger mot Manika Batra. Foto: ETTU