Pingisligan by STIGA Herrar, omgång 7

av | 2023-12-05 | Pingisligan, Start

Den sjunde omgången av Pingisligan by STIGA Herrar kunde ikväll göras komplett. BTK Rekord och Söderhamns UIF tog varsin 4-3 seger medan Munkedals BTK hemmaslog Lyckeby BTK med 4-0.

Munkedals BTK 4 – 0 Lyckeby BTK

Matchen mellan de bägge bottenlagen i tabellen, som tillsammans skrapat ihop ynka en poäng efter sex omgångar, visade tydligt att det är ett lag som kommer att befästa jumboplatsen i årets Pingisliga. Åtminstone så länge inte eventuella förstärkningar i trupperna görs under pågående övergångsfönster i december.

Hemmalaget mönstrade trion Simon Söderlund, Marc Duran och Andre da Silva. På pappret en starkare trupp än Munkedals Anton Andersson, Hugo Thörngren och Albin Wånggren.
De som trodde att tabellen siade om en viss jämnhet mellan de bägge lagen visade sig ha helt fel. Men vi skulle dock få vara med om säsongsförsta!

Simon Söderlund hade inga större problem att besegra Wånggren, som å sin sida hade tre setbollar i det första setet. Söderlund lyckades dock greja sig ur den lilla knipan till 14-12. Därefter seglade siffrorna iväg med 11-7, 11-4.
Erfarne Marc Duran kunde komfortabelt utmanövrera Anton Anderssons pangande kortnabb i tre raka. Andre da Silva tappade förvisso ett set mot Hugo Thörngren, men lyckades ändå gå segrande med tydliga 3-1 före matchpausen.

Antons kortnabb skulle dock få skina en stund denna kväll. Söderlund hade inledningsvis stora problem att få grepp om den intensive blekingen. Så stora problem att Anton Andersson lyckades ta säsongens första 11-0 setseger i hela Pingisligan by STIGA Herrar. Chocken infann sig på Munkedalsbänken.
Men Söderlund har varit med förr. Även om spelet inte var i närheten av hans favoritscenario, och många enkla missar gjordes efter ett mindre bra fotarbete, kunde han med nöd och näppe vända matchen till en seger i skiljeset.

4-0 till Munkedal som lämnar Lyckeby bakom sig i tabellen. Dock befinner de sig i ingenmansland, sex poäng bakom Spårvägen.c

Spårvägens BTK 3 – 4 Söderhamns UIF

SUIF startade med sina två draglok i prestigemötet på bortaplan mot Spårvägen, en match som möjligen med mer än lite god vilja brukar beskrivas som ett derby. Allting är relativt i vårt avlånga land.

Viktor Brodd och Anders Eriksson levererade hur som helst enligt beställning. 2-0 till SUIF sedan Brodd betvingat Konstantinos Angelakis och Eriksson fått Anthony Tran på fall, både matcherna med 3-1 i set.

Den starten visade sig välbehövlig i och med att Spårvägens Harald Andersson därefter gjorde i sin tur 3-1 på Anton Hjort, som ännu inte vunnit en enda match i Pingisligan den här säsongen.

Kvällens nyckelmatch skulle bli den mellan Angelakis och Eriksson.

Vilket skulle visa sig bli en både spännande, svängig och inte minst välspelad match där de båda spelarna tampades i många och långa bolldueller. Det tog ett litet tag för Eriksson att hitta in i tempo och taktik, men han lyckades till sist.

Sedan Angelakis vunnit ett tätt första set vände matchen lite när Eriksson lyckades vinna ett lika tätt andra set. Ett betydligt tryggare tredje set följde för Eriksson. Angelakis såg ut att ta matchen till skiljeset med 10-7 i fjärde set, men Eriksson ville annat, tog fem raka bollar till matchvinst.

3-1 därmed till SUIF som sedan i kvick ordning blev 3-2 sedan Tran någorlunda programenligt besegrat Hjort.
Matchen i ordinarie tid skulle alltså avgöras mellan Harald Andersson och Viktor Brodd på andrabordet. Och om det är någon spelare i Pingisligan som kan sägas ha lite koll på Brodd så är det kanske just Andersson.

Vilket kanske inte märktes så mycket i första set som Brodd vann med 11-5. Men Andersson kom tillbaka in i matchen och vann de två därpå följande seten med 11-8 och 11-7. Fjärde set blev ett intensivt ställningskrig i vilket Andersson gick segrande med 12-10.
3-3 därmed, en poäng åt vardera laget, och dubbelmatch om bonuspoängen.

Att SUIF ställer upp med Brodd och Eriksson i dubbeln är knappast någon hemlighet. Att Spårvägen i sin tur ställer upp med Tran och Andersson kom inte heller som någon större överraskning, då Angelakis nog inte var på bästa humör efter sina båda singelförluster.

SUIF förlorar nästan aldrig dubbelmatcher, för att inte säga aldrig. Och så blev inte fallet denna gången heller. Två raka set för Brodd och Eriksson och därmed 4-3 till SUIF.

Liljeholmshallen var välbesökt den här kvällen och publiken bjöds på både spännande och publikfriande pingis. Spårvägen kanske bara fick med sig en poäng från den här matchen men har ändå anledning att glädjas över bra arrangemang både på plats och över sina sändningar. Men om Spårvägen ska ta sig till slutspel måste poängen börja rulla in i högre omfattning.

BTK Rekord 4 – 3 Halmstad BTK

En klassisk pingisligakamp mellan städerna med dryga 8 mil mellan sig. Om avståndet är kort, skulle kvällens match bli allt annat än just det.
Men så delar de också på poängställningen i årets tabell efter sex spelade omgångar.

Rekords suveräne grek inledde dock mot bortalagets Willhelm Kindblad utan någon som helst pardon. 11-8, 11-6, 11-7.

Den unge Max Hedbom har stundtals blixtrat till under årets säsong, och det närmar sig ett ordentligt genombrott för gotlänningen som flyttade till Helsingborg efter Riksidrottsgymnasieåren i Köping.
Mot ligaveteranen Simon Arvidsson höll han sig tätt inpå och var mycket pigg i sitt spel. Matchen böljade fram och tillbaka, och gick hela vägen till ett skilje, där Arvidsson till slut kunde avgöra med 7-11.

I matchen före paus infann sig riktig muskelpingis i Idrottens Hus mellan hemmalagets Hampus Söderlund och bortalagets välservande Owen Cathcart. Spelarna vann seten om vartannat. Hampus som vann det första, vann det tredje och lyckades också vinna det femte och avgörande.

2-1 till BTK Rekord.

Efter pausen verkade Konstantin Konstantinopoulos glömt sig själv i omklädningsrummet, och hans så ofta bländande spel var inte i närheten av att synas mot Simon Arvidsson. Möter man då en av seriens mest erfarna och kluriga spelare finns det inget utrymme att endast vara OK.
Simon Arvidsson som varken slår hårdast eller rör sig snabbast kunde dominera matchen totalt med siffrorna 4-11, 9-11, 5-11.

Hedbom gjorde ett nytt mycket tappert försök att sno hem en individuell seger ikväll. Owen Cathcart inledde med två snabba setsegrar, innan Hedbom så sakterligen och mentalt starkt lyckades kravla sig tillbaka till en kvittering via 15-13 och 12-10. Ett nytt skilje var ett faktum. Vilket igen skulle visa bli Hedboms spöke och en ny förlust i protokollet.

Hampus Söderlund kunde dock spela matchen till ytterligare en sudden death-dubbel via sin 3-1 seger mot Willhelm Kindblad.

Ja, precis. Dubbelmatchen. BTK Rekords fjärde denna säsong. Och hittills hade man inte förlorat en enda av dem.

Söderlund/Konstantinopoulos verkade få rätt uppställning i första set mot Halmstads Arvidsson/Kindblad. 11-6. Tvärtom blev det i andra set. 4-11.

Skiljesetet skulle avgöra. Vid ställningen 9-9 gick serven över till Halmstadparet. En otrolig boll följde, flera hårda slagväxlingar som Konstantionopoulos mycket kyligt avslutade med en stenhård loop mot mitten. Svettigt. Matchboll Rekord. Konstantinos vågade gå på backhandflippen igen i servereturen och skapade således ett bra utrymme för Hampus som lyckades slå in matchbollen.

Slutspelsliknande glädjescener i Idrottens Hus när Hampus lyfte upp Konstantinopoulos mot skyn. Deppiga spelare i bortalaget. Extrapoängen till BTK rekord i den viktiga kampen om slutspelsplatser.

Tidigare spelad match i omgång 7

Referat, Eslövs AI BTK – BTK Kävlinge, 5 december 

Toppbild: BTK Rekord applåderar ytterligare en 4-3 seger. Foto: Linda Carlsson/SBTF