Pingisligan by STIGA Herrar, Eslövs AI BTK – BTK Kävlinge

av | 2023-11-30 | Pingisligan, Start

Eslövs AI 4 – 1 BTK Kävlinge

Eslöv rycker i toppen av tabellen i Pingisligan. Eslöv följde upp krossen i Halmstad i tisdags med att på hemmaplan enkelt besegra BTK Kävlinge under torsdagen. Inte mycket talar för att Eslöv ska missa SM-guldet den här säsongen.

Det känns som att Eslöv har bestämt sig för att guldet ska hem den här säsongen.

Tydligare besked om detta än att Truls Möregårdh spelar kvar för Eslöv går väl knappast att ge. Men Eslöv är inga dunungar bakom Truls heller. Tom Jarvis, Martin Friis, Alex Naumi och Ioannis Sgoropoulos ger Eslöv både styrka och bredd.

När det vankas slutspel är det svårt att tro något annat än att Möregårdh och Sgoropoulos står med på laguppställningen. Frågan är då vem som kniper tredjetröjan i det SM-guldsiktande laget?

Tom Jarvis gjorde ett starkt case för sin sak i derbyt mot BTK Kävlinge på hemmaplan ikväll, i torsdagens framskjutna match från den sjunde omgången i Pingisligan.

Mot David Andersson i den första matchen var det aldrig något snack och skulle kanske heller aldrig vara något snack. Mer imponerande var i så fall det sätt på vilket Jarvis vann mot Kävlingens etta för kvällen, Antoine Doyen.

Om Jarvis gav positiva besked så lyckades inte Alex Naumi göra det på riktigt samma sätt. Ändå var det en mycket jämn match mot Shoma Nishihara som Naumi tog hela vägen till skilje, men väl där var Nishihara starkast.

Hemmalagets fixstjärna är naturligtvis Truls Möregårdh. Och Truls visade med all önskvärd tydlighet varför det är så mot Kävlinge.

Doyen och Nishihara gjorde nog sitt bästa, men ingen av dem lyckades ta ett enda set mot Möregårdh. Närmast kom Nishihara, som i sitt allra första set pressade Möregårdh hela vägen till 18-16. Men i övrigt fem bekväma setsegrar.

4-1 till Eslövs AI på hemmaplan alltså, och ett litet ryck i tabellen som Eslöv nu leder med fyra poäng, om än även en match mer spelad.

Eslöv marscherar mot seriesegern och mot slutspelet. Det är inte helt lätt att se vilka lag som skulle kunna stoppa deras marsch mot SM-guldet.

Toppbild: Eslövs Tom Jarvis. Foto: Linda Carlsson/SBTF