Omgång sju för damerna

av | 2022-12-14 | Pingisligan

I den sjunde och sista omgången för damerna i Pingisligan by STIGA segrade gästerna Eslöv mot Halmstad BTK i finalreprisen från förra året medan Lyckeby BTK vann med minsta möjliga marginal, 5-4, mot BTK Frej och Köpings BTK Dam vann med klara 5-1 över Lekstorps IF.

Halmstad BTK-Eslövs PK 1-5
Både Erika Fronth och Jennie Edvinsson gjorde sina försök och pressade sina sin finalrival, Eslövs PK, från i våras, men i slutändan blev de regerande mästarna för svåra. Med Li Fen i laget är det alltid en tuff uppgift för alla motståndare att ta sig an. Uppförsbacken är redan tuff som den är.

Erika Fronth var så när att få till ett skiljeset mot Filippa Bergand, men tappade fjärde med 13-11. Jennie Edvinsson tog set på Li Fen, men mer än så blev det inte. Maria Yovkova är ett bra nyförvärv. Hon slog Rebecca Muskantor, som dock revanscherade sig och vann över Erika Fronth efter skiljeset i matchen som innebar 5-1 för Eslöv.

– Ja, vad sak man säga. Våra spelare gör en stabil insats. Visst våra motståndare kan komma upp till 8-8 men på slutbollarna är vi helt enkelt bäst, sade Eslövs coach Mattias Andersson.

Lyckeby BTK-BTK Frej 5-4 efter förlängning (4-4)
Äntligen skulle man kunna säga. Fram till denna omgång hade Lyckeby BTK noll poäng. En riktig kämpainsats betydde att den nollan försvann och även bonuspoängen hamnade i Karlskrona. 5-4 efter vinst i dubbeln mot BTK Frej.

– Första poängen, första vinsten. Det är en oerhörd lättnad, konstaterade Lyckebys coach Henrik Karlsson.

Zhang Fang var förstås en övermäktig uppgift att ta sig an. Så egentligen stod det i ”praktiken” 0-3 innan matchen ens hade startat.

När så Linn Olsson lyckades slå Emmy Tsekoura blev uppförsbacken ännu brantare.

Nyckeln till att man ändå kunde ta fyra matcher innan dubbeln var att alla tre spelarna bidrog med vinster. Alva Themnér tog två vinster, Emmy Tsekoura en och när Sara Palm i en jämn och tät match vann med minsta möjliga marginal, det skiljde bara två poäng i alla fyra seten mot Linn Olson, 11-9, 9-11, 11-9, 13-11 slutade matchen och därmed var ett stort steg mot en poäng på väg.

Det var bra för laget då alla fick vara med och bidra till vinsten, sade Henrik Karlsson.

I den avgörande dubbeln var Emmy och Alva klart bäst och vann i två raka.

BTK Frej har ännu inte tagit någon trepoängare, men har knaprat ihop fem poäng och ligger i nuläget tre poäng före Lyckeby BTK, som på papperet hade hemmaplan, men bara fick ta emot ett fåtal från sina tillresta supportrar, som hade tagit sig till Halmstad Arena, där matchen spelades.

– Det allra viktigaste till nästa säsong är att det blir åtta lag och att det blir hemma-borta. Vi får skylla oss själva att vi inte uppmärksammade att det vara sammandrag, sade Henrik Karlsson.

Det han syftade på var att Lyckeby bara har tre hemmamatcher på hela säsongen, en i januari och två i februari. Likadant är det för Frej som har två matcher i januari och en i februari. Inte heller de var uppmärksamma på när serieprogrammet spikades.

Köpings BTK-Lekstorps IF 5-1
Matilda Hansson kände sig krasslig och kunde inte göra sig själv rättvisa. Med en reserv för magsjuka Sophie Early var det inte lätt för Lekstorps IF att ge sig själv chansen.

Då var det desto roligare att se Köpings Tamolwan Khetkhulan, som följde upp lördagens vinst mot Zhang Fang med att slå Matilda Hansson i tre raka set.

– Jag känner att jag har bra självförtroende, jag spelar avslappnat och känner ingen press, sade Tamolwan Khetkhulan.

Hon kommer från Thailand, men har sin bas i Spanien, där hon spelar för VIC, som ligger en bit utanför Barcelona.

Paulina Krzysiek visade också styrka när hon slog Jennifer Jonsson i tre raka där två av seten slutade 12-10.

När halva serien är färdigspelad så kan man säga att Köping befäste andraplatsen efter Eslövs PK, men samtidigt klart för Halmstad BTK. Lekstorps IF och IK Juno tycks kämpa om den fjärde slutspelsplatsen. Mycket handlar om vilken av Lekstorps utländska spelare som kan komma till start och samtidigt i vilken omfattning som Hanna Haponova är tillgänglig.

Samtliga matchresultat, spelschema och tabell

Nästa omgång
14 januari klockan 15.00
BTK Frej-Eslöv AI
Lyckeby BTK-Halmstad BTK
IK Juno-Köpings BTK Dam

Foto: Per Hällström