Fortsatt jämnt efter sex omgångar

av | 2022-12-14 | Pingisligan

Som en repad grammofonskiva upprepar sig historien. Pingisligan i år är jämnare än någonsin. Alla lag är med i alla matcher mer eller mindre. Idag bjöds vi på två väldigt jämna matcher men också en överraskning som gör serien just det: ännu jämnare.

BTK Kävlinge-Västers BTK 4-1
Västers hade det tufft på bortaplan denna afton och trots att Marc Duran lyckades besegra hemmalagets Yannick Vostes så skulle det inte räcka: det blev bara en tröstmatch. Enio Mendes har startat det första sex matcherna strålande och är en av seriens bästa spelare så långt och det visade han inte minst ikväll med sin två segrar. Kävlinge med en klar och stabil seger mot nykomlingen.

Munkedals BTK-BTK Rekord 3-4
Hampus Söderlund stor matchvinnare för Rekord med sina två singelsegrar och dubbelvinst tillsammans med Konstantinopulos. Man ska tillägga att Munkedal tvingades spela med veteranen och hemmasonen Lasse Ahlqvist som inhoppare och trots att Lasse kan lira pingis håller han inte riktigt på denna nivå längre. Blev Andre D Silva skadad efter sin första match där han segrade över Max Hedbom?

Firma Söderlund/Konstantinopulos var nyckeln med tre singelsegrar separat och dubbelseger tillsammans.

Söderhamns UIF-Halmstad BTK 2-4
SUIF med en svagare uppställning än vanligt då både Simon Lundquist och Casper Strindberg fick lufta vingarna mot regerande mästarna från Halland, Halmstad. Hemmalaget SUIF skulle inte klara av uppgiften även Viktor Brodd, som vanligt, var obeveklig. Brodd stod för två nya segrar och är fortsatt obesegrad och seriens bästa spelare men det räckte som tidigare sagt inte till då hans lagkamrater denna gång inte riktigt höll måttet. Halmstad med en ganska klar seger 4-2 till trots.

Spårvägens BTK-Eslövs AI BTK 4-3
Seger för stockholmarna efter en avgörande dubbelseger där Tran/Andersson besegrade Jarvis/Naumi med 2-1 i set. Dessförinnan hade Jarvis imponerat med två segrar med 3-0 och då inte minst att han vann så pass klart över Simon Berglund, tätt men klart. Båda lagen spelade med fyra spelare så publiken i Liljeholmshallen fick mycket att spana in och det mesta var riktigt bra. Det framstår dock tydligt att Eslöv inte riktigt med detta är den typ av lag vi vant oss vid att se Eslöv ha. Spårvägen fortsatt med en hemvävd uppställning spelare som alla är ”born and raised” i södra Stockholms förorter, i alla fall pingismässigt.

Spelschema, matchresultat och tabell

Nästa omgång (7) 20 december klockan 18.30:
Rekord-Söderhamn
Halmstad-Eslöv
Spårvägen-Kävlinge
Västers-Munkedal

Bilden: Hampus Söderlund i BTK Rekord.
Foto: Per Hällström