Idel 4-1 i omgång 10

av | 2023-02-21 | Pingisligan

När den tionde omgången av herrarnas Pingisligan by STIGA avgjordes slutade samtliga matcher med resultatet 4-1. Omgångens enda bortavinst tog stockholmarna Spårvägens BTK som besegrade Halmstad BTK medan Munkedals BTK, Söderhamns UIF och Eslövs AI BTK vann på hemmaplan.

Halmstad BTK – Spårvägens BTK, 1-4
Bortalaget Spårvägen satte direkt tonen i matchen och drog ifrån till 3-0. I den första matchen besegrade spårvägens Martin Friis norrmannen Borgar Haug och på bordet intill vann Friis lagkompis Harald Andersson med samma siffror mot Fabian Åkerström.

Matchens jämnaste match spelades mellan Wilhelm Kindblad och Simon Berglund men även efter denna batalj gick bortaspelaren ur hagen med segern efter 11-7 i femte och avgörande set.

Efter pausen reducerade hemmalaget till 1-3 genom Haugs vinst mot Anthony Tran, som byttes in i stället för Harald Andersson. Haug vann de två inledande seten med knappa 13-11 och 12-10 innan han avgjorde med 11-6 och därmed tändes ett litet hopp för hallänningarna.

I den femte och sista matchen var det aldrig något snack, 11-8, 11-8 och 11-9 till Berglund som fixade segern och tre poäng till stockholmarna som nu ligger trea i tabellen med 20 poäng.

Munkedals BTK – Västers BTK, 4-1
Gästande Västers BTK från Motala, som spelade sin andra match på lika många dagar, tog ledningen i drabbningen mot Munkedal genom 11-9 i femte och avgörande set för spanjoren Marc Duran mot thailändaren Padasak Taniviriyavechakul. Hemmalaget kvitterade snabbt genom Simon Söderlunds 3-1-vinst mot Emil Bergström och sedan fortsatte segrarna att rulla in för Munkedalsgänget.

I mötet mellan Portugal och Spanien, Munkedals Andre da Silva och Västers Angel Ayuso Serre, segrade hemmaspelaren da Silva efter att spelarna turats om att vinna seten.

Både Taniviriyavechakul och Söderlund tog sina andra segrar för kvällen och fastställde slutresultatet till 4-1. Munkedal ligger nu sexa, två poäng ifrån en slutspelsplats medan Västers ligger fortsatt sist med endast tre inspelade poäng efter elva omgångar.

Söderhamns UIF – BTK Rekord, 4-1
Hemmalaget SUIF mönstrade för första gången japanen Koji Ueza och en bättre start på sejouren i Söderhamn kunde han knappast fått. I första matchen körde han mer eller mindre över gästernas grek Konstantinos Konstantinopulos med 3-0 (11-9, 11-1, 11-9). I Uezas andra match blev det betydligt tuffare när Rekords Max Hedbom stod på andra sidan bordet och matchen togs till femte och avgörande set där japanen till slut vann med 11-6. Innan dess hade Viktor Brodd besegrat Hedbom med 3-0 och Hampus Söderlund reducerat ledningen via seger mot Jonathan McDonald.

Matchen mellan seriens kvotmässigt bästa spelare blev aldrig spännande. Viktor Brodd (18-0) körde över Hampus Söderlund (15-4) med 3-0 och siffrorna 11-5, 11-2, 11-5).

Söderhamn ligger tvåa i tabellen med 20 poäng bakom Eslöv som toppar med 21 poäng, dock med en match mer spelad. Rekord ligger fyra med 16 poäng, samma som Halmstad, dock med bättre matchkvot.

Eslövs AI BTK – BTK Kävlinge, 4-1
Skånederbyt mellan Eslöv och Kävlinge inleddes med att gästernas belgare Yannick Vostes vann en svängig femsetare mot engelsmannen Tom Jarvis men hemmalaget replikerade snabbt via en lika svängig femsetare. Ungerns Daniel Kosiba vann med 11-7 i angörande set mot japanen Shoma Nishihara och därmed var ställningen 1-1.

Roligare än så blev det aldrig för gästerna. Eslöv tog kommande två matcher med 3-0, först vann Alex Naumi mot Casper Strindberg och därefter fixade inbytte världssexan Truls Möregårdh samma siffror mot Nishihara. Truls bjöd publiken på flera sevärda bollar, bland annat en där han mitt i duellen bytte hand och avgjorde med vänstran till publikens stora jubel.

Världssexan Möregårdh var på spexhumör och bjöd på både fina slag och många skratt.

Kvällens sista match vann Kosiba med 3-1 mot Strindberg och därmed tog Eslöv sin andra raka trepoängare på två dagar och nu toppar laget tabellen med 21 poäng, dock med en match mer spelad än lagen bakom. BTK Kävlinge ligger näst sist med 13 inspelade poäng.