Vilken EM-yra – vilka drömmar hos föreningarna!

av | okt 11, 2023 | Information, PING PONG POWER

Svenska killarna tog guld på Bordtennis-EM i Malmö och tjejerna var några bollar ifrån medalj.
Strax innan starten av EM lanserade Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, en sista möjlighet för bordtennisföreningar att söka idrottsmedel för 2023 via PING PONG POWER EM-yran och PING PONG POWER EM-yran STIGA.

Och vilken EM-yra det blev när deadline passerades! Väldigt många föreningar har ansökt om stöd för att starta upp eller utveckla nya pingisaktiviteter, vilket är mycket glädjande.

– Vi har sett så många fantasifulla och initiativrika ansökningar som omfattar både nystartade föreningar och mer större, etablerade föreningar. Några exempel värda att nämnas är till exempel en helt nystartad förening som sökt för att få till bord i gamla kyrkskolan. En annan förening vill hjälpa en av kommunens slöjdlärare, som låter eleverna göra pingisracketar på träslöjden (istället för de, för barn, lite mer tjatiga smörknivarna – som slängs när de går ifrån slöjden) och nu ansöker om bollar till utomhusborden där de hemslöjdade pingisracketarna ska användas. Ansökningar från flera av de större och anrika föreningarna finns också och aktiviteter som står ut kan vara förening som vill genomföra multisportfest, LSS-pingis, föräldrar som ledare. Ja, det finns allt i hagen, berättar Roger Johansson, koordinator för PING PONG POWER.

Svenska Bordtennisförbundet kommer att kontakta alla föreningar med ett besked om hur mycket av de ansökta medlen som vi kan hjälpa till med senast 31 oktober.

Hann din förening inte med att söka?
Deppa inte för snart är det nytt år och nya möjligheter. Då kan föreningar ansöka om nya projektstödspengar.

Stort tack för alla inspirerande ansökningar och härliga initiativ!

#pingisförallaöverallt
#pingpongpower

Foto: Linda Carlsson/SBTF