Anja och Smilla klara för Paralympics i Paris

av | jul 9, 2024 | Mästerskap, Para, Start

Den svenska pingistruppen till Paralympics utökades från fyra till sex spelare med det positiva besked från Sveriges Paralympiska Kommitté att både Smilla Sand och Anja Händén får åka med till Paris. Debuterande Anja och Smilla ger truppen mer ungdomlig energi och en bra kick för framtiden.

Anja Händén och Smilla Sand kan båda börja packa resväskorna till Paris och Paralympics. Under tisdagen den 9 juli kom det önskade beskedet från SPK, Sveriges Paralympiska Kommitté, att de båda spelarna som tidigare i somras fick wildcards från ITTF nu också formellt fått plats på Paralympics.

Därmed kompletteras den sedan tidigare uttagna Paralympicstruppen innehållandes Emil Andersson, Alexander Öhgren, Daniel Gustafsson och Jonas Hansson med debuterande Smilla Sand i stående klass 7 samt debuterande Anja Händén i stående klass 10. Värdefullt även för framtiden för svensk parabordtennis.

— Glädjande blir vi med detta sex spelare på Paralympics vilket är väldigt starkt givet den internationella konkurrensen säger Robert Svanberg, paralandslagets förbundskapten, som fortsätter: Både Anja och Smilla har framtiden för sig och det ska bli skoj att se dem debutera i Paralympics. Båda har tagit flera placeringar på världsrankingen under året och gjorde bra kval där de föll på målsnöret.

Det blev en lycklig men omtumlande tisdag både för Anja och för Smilla:

— Jag blev oerhört glad när jag fick beskedet. Jag var rätt knäckt efter att ha åkt ut med minsta möjliga marginal i världskvalet, men så vände den känslan när jag några veckor senare fick reda på att jag fick ett wildcard. Det här ska bli oerhört kul och jag är så taggad, sprudlar Smilla, 22 år och till vardags representerandes FIFH Malmö.

— Jag blev så otroligt glad när jag fick beskedet att jag skulle få åka till Paris. Verkligen en vändning från att ha förlorat kvalet med två bollars marginal och vara så ledsen till att få beskedet att man ska få åka ändå, jublar Anja, 20 år från Halmstad och Halmstad BTK.

Paralympics i Paris genomförs mellan den 28 augusti och den 8 september.

Toppbild: Smilla Sand från tävling 2023. Foto: SBTF