WTT Goa: Alla svenskar utslagna

av | 2023-03-03 | Landslag, Start

Det som såg så bra ut slutade i moll. Tre riktigt smärtsamma förluster i åttondelsfinalerna hade lika väl kunnat vara lika många segrar. Svårt att gradera förluster, men mest smärtsam kändes nog ändå Jon Perssons knappa förlust mot An Jaehyun. Även för Kristian Karlsson hade kunnat önska ett annat öde i sin förlustmatch och Truls Möregårdhs sorti mot Felix Lebrun var inte vad vare sig han eller vi andra hade räknat med.

Linda Bergström och Stina Källberg hade tagit sig till semifinal, men där tog deras resa slut.

Miwa Harimoto och Miyu Nagasaki, Japan var numret för stora och vann med 3-0. Inte mycket att säga om även om de hade kunnat få med sig andra set, men smärtsamma 10-12 blev för mycket. Vinst där och matchen kanske hade kunnat få en annan fortsättning och utgång.

Kristian Karlsson stötte på svårast tänkbara motstånd i form av världstolvan Lin Gaoyuan, Kina. Kristian svarade för några riktigt starka avslutningar och pressade kinesen till en hård femsetare. Ledning med 2-1 i set hade lika väl kunnat sluta med vinst, men det blev till slut kinesen som drog det längsta strået fram till 11-8, 7-11, 11-9, 6-11, 7-11.

Jon Persson spelade stundtals fantastiskt mot An Jaehyun, Sydkorea. Från 7-10 i första set vann Jon fem raka. I andra gick Jon fram till 9-6 och även 10-9 och verkade ha setet under kontroll. Så icke, An tog resterande poängen. I tredje kom Jon åter under med 8-10, men räddade båda setbollarna. Till ingen nytta då An vann setet med 12-10. I fjärde kom Jon under med 4-7, men satte några riktigt vassa projektiler och plötsligt hade han gåt fram till 10-8. För fjärde setet i rad skulle det avgöras efter 10-10 och nu med Jon som vinnare.

I femte såg det väldigt stabilt ut när Jon skaffade sig 7-5, men plötsligt går allt sydkoreanens väg och det hjälpte ine att Jon räddade en matchboll, An vann med 11-9. Fy, så orättvist kan man tycka, två bollars marginal i alla seten.

Det är sällan Truls Möregårdh förlorar mot en yngre spelare. Felix Lebrun, 16, tog ingen hänsyn till det utan ångade på i ett furiöst tempo, som möjligtvis överraskade Truls, åtminstone i de två första seten.

När Truls väl kom i gång med sitt spel i tredje trodde man nog att han skulle kunna vända på matchen. Såg också bra ut i fjärde där Truls gick fram till 6-3. Plötsligt kommer hans spel av sig samtidigt som Lebrun ångar på i högsta fart och tar fem raka poäng innan fransmannen avslutar till 11-7.

Därmed är alla svenskar utslagna och det är bara att ladda om batterierna då färden går vidare till Singapore och Singapore Smash.

WTT Star Contender, Goa, Indien

Damdubbel, semifinal
Linda Bergström/Stina Källberg-Miwa Harimoto/Miyu Nagasaki, Japan 5-11, 10-12, 2-11

För att kunna följa WTT Star Contender hänvisar vi till deras WTT:s hemsida och där går också att följa alla matcher live.

Toppbild: Jon Persson som föll med minsta möjliga marginal, 12-10, 10-12, 10-12, 12-10, 9-11 Foto: WTT/ITTF