WTT Feeder Manchester: Elias Ranefur finalföll

av | 2024-02-04 | Landslag, Start

Elias Ranefur visade under den föregående helgen att han på allvar blir att räkna med på den internationella touren. Via kvalspelets första omgång kunde Ranefur rada upp flera meriterande segrar mot namnkunniga spelare. I finalen fick han dock ge vika mot Sydkoreanska Cho Daeseong i tre raka set. Andraplatsen till trots betyder tävlingen ett rejält skutt på kommande världsranking.

Elias framfart på WTT Feeder i Manchester var lite av en blixt från klar himmel. Herrlandslagets sjätte man som de senaste åren gått något under radarn resultatmässigt. Denna helg stämde det mesta för 27-åringen som gjorde sitt individuellt bästa resultat på seniortouren.

– Jag är supernöjd med turneringen. Jag spelade med mycket variation, och jag spelade aggressivt men utan att tappa läsningen av spelet, säger Elias Ranefur.

På resan mot finalen kunde Elias Ranefur bemästra namnkunniga spelare som Daniel Habesohn, Ovidiu Ionesco och Paul Drinkhall. I semifinalen ställdes han mot ett annat utropstecken i turneringen, Matteo Mutti från Italien, rankad 190 i världen. Elias gav italienaren få utrymmen att få till sitt spel, och kunde gå segrande med 3-0 i sett.

I finalen väntade det första icke-europeiska motståndet för helgen, 70-rankade Cho Daeseong från Sydkorea.

– Det var såklart kul att gå in i finalen. Jag har aldrig varit så långt framme i en internationell senior-tävling så det kändes speciellt. Mentalt och fysiskt kände jag mig redo inför finalen, fortsätter Elias.

Men efter en intensiv helg räckte det denna gång inte hela vägen för Elias Ranefur. Sydkoreanen spelade säkert, rörde sig bra och tvingade Ranefur till en del egna misstag. Till slut gick Cho Daeseong vinnande ur kampen med rätt så klara 3-0.

– Tyvärr fick jag inte den utdelning jag hade hoppats på med mina servar. Jag hade gjort många poäng med mina långa backhand-servar fram till finalen, men han läste mina servar bra och jag fick inte press på honom, analyserar Elias och fortsätter,
– Sedan missade jag för många returer tycker jag. Kanske skulle jag spelat lite enklare där. Det finns några taktiska förändringar som jag nu önskar jag hade gjort, så jag säger att bättre taktikförmåga under matchen och bättre beslutsfattande hade krävts för seger.

Andraplatsen kommer dock att innebära ett rejält skutt på världsrankingen från Elias aktuella 286:e plats när den nya släpps under tisdagen. Förutom internationellt spel handlar mycket av våren om sitt franska klubblag Roanne LNTT.

– Det jag ser fram emot mest med den här säsongen är att försöka gå upp till Pro A i Frankrike med mitt klubblag. Vi vann grundserien och ska kvala i mars och april. Internationellt är det lite osäkert när nästa tävling blir, möjligen Dusseldorf i april. Utöver det ska jag fortsätta utveckla mitt spel mycket och träna på ett sätt som är uppfyllande. Vi får se vart det leder resultatmässigt, men jag har höga ambitioner och tror jag kan vandra långt, avslutar Elias med ett leende.

WTT Feeder Manchester 2024
Elias Ranefurs resa

Huvudturnering

Final, Cho Daeseong, Sydkorea, 8-11, 7-11, 9-11
Semifinal, Matteo Mutti, Italien, 11-9, 11-7, 11-8
Kvartsfinal, Paul Drinkhall, England, 11-7, 11-9, 11-7
Åttondelsfinal, Ovidiu Ionescu, Rumänien, 7-11, 11-9, 11-7, 11-5
Första omgången, Daniel Habesohn, Österrike, 11-9, 11-8, 5-11, 13-11

Kvalturnering
omgång 2, John Oyebode, Italien, 11-3, 13-11, 11-5
omgång 1, Tamas Lakatos, Ungern, 12-10, 12-14, 11-9, 7-11, 11-8

Foto: World Table Tennis