WTT Contender i Amman: Linda och Stina till semifinal

av | 2023-02-10 | Landslag, Start

Två högerhänta spelare, en attackspelare och en defensivspelare. Det borde egentligen inte gå, men gång efter annan överraskar Lina Bergström och Stina Källberg sina motståndare. Nu är de framme i semifinal i den högt rankade WTT Contender i Amman Jordanien.

Linda Bergström och Sina Källberg överraskar sina motståndare med taktisk finess, list och en hel del oväntade returer från Linda Bergström som antingen ställer motståndarna helt eller ger öppningar för Stina Källberg att attacker med sin starka forehand.

Under fredagen svarade de för en mycket stark insats när de besegrade kinesiska duon Han Feier och Qin Yuxuan. Efter en vass öppning med 11-3 så tog det hem det jämna viktiga andra setet med 13-11. Visserligen föll de i tredje set med 11-9 men med flera oväntade returer drog de snabbt ifrån och vann väldigt klart med 11-3.

Nu väntar semifinal mot unga lovande franska paret Camille Lutz/Prithika Pavade. De slog ut toppseedade Sofia Polcanova/Bernadette Szocs, tillika regerande europamästare. Prithika Pavade slog i singeln ut Linda Bergström och bemästrade hennes defensiv väldigt bra och det blir en tuff nöt att knäcka för svenskduon.

I damsingeln förlorade Stina Källberg mot evigt unga, 59-åriga och Ni Xialian, Luxemburg. Det är unikt att Ni fortfarande kan prestera på så hög nivå. Hon tog sitt första VM-guld 17 år innan Stina Källberg föddes.

I herrsingel har Kristian Karlsson spelat väldigt stabilt och är nu framme i kvartsfinal. I matchen innan slog han ut Shunsuke Togami, Japan med 3-1 i set. Och han gjorde det på ett övertygande sätt med flera avgörande slag med sin tunga forehand.

Nu väntar Xu Yingbin, Kina, i kvarten, en 21-årig högerhänt attackspelare.

Resultat
Fredag 10/2 2023
Herrsingel, 1/8-delsfinal
Kristian Karlsson-Shunsuke Togami, Japan 11-6, 5-11, 13-11, 11-5

Damsingel
Stina Källberg-Ni Xialian, Luxemburg 8-11, 9-11, 11-6, 7-11

Damdubbel
Linda Bergström/Stina Källberg-Han Feier/Qin Yuxuan, Kina 11-3, 13-11, 9-11, 11-3

Tävlingarna går att följa på denna länk.

Foto: WTT/ITTF