VM: Tung öppningsdag för Sverige

av | 2023-05-20 | Landslag, Mästerskap, Start

Det blev en öppningsdag med blandade resultat för de svenska VM-spelarna. Svårt att glädjas fullt ut åt tre sköna vinster när vi fick ett par tunga förluster redan i första omgången.

Om vi börjar med glädjeämnena, så inledde Linda Bergström stabilt med att vinna över Lily Zhang, USA, i fyra raka set. Säkert spel sett över hela matchen och egentligen var Linda aldrig i någon förlustfara.

I herrsingeln spelade Kristian Karlsson felfritt i sitt möte med Darius Movileau, Rumänien. Överkörning är ett lämpligare uttryck. 11-4, 11-4, 11-0, 11-5 skrevs Kristians segersiffror till.

Även Truls Möregårdh gjorde processen kort med sin motståndare. Eric Jouti, Brasilien, 11-6, 11-8, 11-4, 11-4 var Truls behändiga start på detta VM.

Så till det trista som hände under öppningsdagen.

Anton Källberg hade 3-1 i set mot Benedek Olah, Finland, och borde kunna stänga matchen efter den inledningen. Tyvärr blev det inte så. Olah är rankad 70 i världen medan Anton spelat bra och klivit upp till palts 24. Den rankingskillnaden hjälpte inte denna gång. Finnen åt sig närmare och närmare. Vann med 11-4 och 12-10 vilkdt innebar ett ovisst skiljesedt. Här öppnade Olah bäst men Anton var ikapp vid 6-6 men kom aldrig förbi i protokollet. Olah skaffade sig hela tiden någon eller ett par bollars försprång för att till slut vinna med 11-9 och väldigt oväntat är singelspelet över för Anton Källberg.

Silvermedaljören från VM 2019, Mattias Falck hade fått Lam Siu Hang, Hongkong, rankad 135 i världen, på sin lott. En uppgift som borde kunna passa Mattias Falck. Tyvärr kom han inte upp i den standard vi är vana att se honom och plötsligt är singelspelet över för hans del också efter 1-4 i set.

Filippa Bergand hade en på papperet inte helt omöjlig uppgift när hon ställdes mot materialspelaren Amelie Solja, Österrike. Det började riktigt bra med att Filippa vann första set med 11-2 och då tänkte man att det här kunde gå vägen. Tyvärr hade Filippa behövt åtminstone ett av de två följande seten, men Solja drog längsta strået och tog ledningen med 2-1 i set efter 12-10, 11-9. Visserligen svarade Filippa för en bra vändning i femte set som hon vann med 11-7, men i sjätte kunde hon inte stå upp och föll med 11-7.

Stina Källberg hade definitivt den svåraste uppgiften av alla svenskar.  Hon föll med 4-1 i set mot 23-rankade och formstarka Bernadette Szocs, Rumänien.

Jon Persson träder in i singelspelet på söndag förmiddag. Likaså spelar de svenska dubbelparen sina första matcher under söndagen.

Följ tävlingen
Eventinfo
Resultat
Lottningar