Mixed Team World Cup: Sverige kämpar för fjärdeplatsen

av | 2023-12-08 | Landslag, Start

Efter en tuff torsdag med dubbla förluster mot Japan och Sydkorea fick Sverige med sig en skön vinst mot Slovakien med 8-0 under fredagskvällen kinesisk tid i Chengdu. Det är onekligen något speciellt som pågår i kinesiska Chengdu den här veckan. Förutom att en helt ny spelform visas upp, har de deltagande nationerna tagit till sig allvaret. Ju längre tävlingen går tätnar stämningen alltmer.

Under torsdagen 7 juni spelade Sverige dubbla matcher efter att dagen dessförinnan lyckats besegra den europeiska kamraten och bjässen Tyskland med 8-4.
Det blev tung dag på jobbet för de svenska spelarna. Försmädliga 5-8 mot Japan följdes upp med 2-8 mot Sydkorea.

Det var ett taggat Sverige som gick in mot Slovakien under fredagskvällen lokal tid. Och matchen var aldrig hotad.
Kristian Karlsson/Stina Källberg kunde snabbt avväpna mixedparet Balazova/Wang med 11-8, 11-7, 11-8.
Linda Bergström kunde sedan hålla sitt spel tätt, och följa upp med ytterligare en 3-0 seger till Sveriges fördel.
Anton Källberg behövde bara två set för att avögra matchen till 8-0.

– Vi är såklart väldigt nöjda. Väldigt taggade på att gå in och göra en bra match efter två förluster igår. Vi ville vinna på ett bra sätt, och det gjorde vi verkligen, utropar en lättad Anton Källberg och fortsätter, – Vi tar med oss det till imorgon inför en tuff och förhoppningsvis rolig match mot Frankrike. Det ser vi fram emot.

Linda Bergström hade ett par riktigt tuffa förluster under gårdagen, och var mycket lättad efter dagens seger.

– Jag är väldigt nöjd med min match. Väldigt skönt att vinna med 3-0 efter förlusterna igår. Då var det väldigt tungt. Skönt att kunna ladda om och få göra en bra match idag som bidrog med tre set till laget, sammanfattar Linda Bergström.

Nu återstår bara två gruppmatchomgångar innan den första upplagan av ITTF Mixed Team World Cup är avgjord. Att det inte kommer att bli någon europeisk medalj står ganska klart.
Men kampen om fjärdeplatsen lever i allra högsta grad för Sverige, men då måste man börja med att besegra Frankrike under lördagen.

– Såklart väldigt nöjd över vinsten idag och att vi klarade av att vinna 8-0 är extra skönt. Det var viktigt för oss att komma tillbaka på det vinnande spåret igen och nu går vi för 4e platsen i tävlingen, säger förbundskapten Tobias Bergman

Kommande svenskmatcher

Lördag 9 december, klockan 12.30 (svensk tid)
Sverige – Frankrike

Söndag 10 december, klockan 12.30 (svensk tid)
Sverige – Chinese Taipei

Mer information

 

Foto: ITTF