SBTF byter plattform för webbsändningar

av | jan 24, 2023 | Information

Svenska Bordtennisförbundet, SBTF, kommer inte förlänga avtalet med Solidsport vilket innebär förändringar kring hur och var ni kommer kunna sända era matcher framöver.

Information till Pingisligaföreningar
Från och med dagens datum står det er förening fritt att sända på den plattform ni önskar. Tänk dock på att alla plattformar har sina egna regler och villkor som ni behöver vara noggranna med att undersöka.

SBTF arbetar nu hårt för att inom kort kunna erbjuda ett nytt alternativ till sändningsplattform. Målsättningen är att kunna erbjuda ett modernt, smidigt och användarvänligt sätt att streama på, med syfte att marknadsföra vår sport optimalt.

Observera att fram tills dess att SBTF har ett nytt alternativ framme är det inte ett tvång att sända matcherna även om det naturligtvis enbart är positivt om så sker.
Vi är fullt medvetna om att detta inte är helt optimalt kortsiktigt och hoppas på förståelse kring beslutet. Vår förhoppning är att denna förändring kommer leda till en ny, modern och uppskattad produkt som hela pingissverige har glädje av.

SBTF räknar med att ha en ny plattform fullt igång från och med nästa säsong (2023-2024), där det åter kommer bli obligatoriskt för Pingisligaklubbarna att sända sina matcher, men kommer under våren eventuellt prova ny plattform vid olika tillfällen, exempelvis senior-SM och slutspel.

Som exempel vill vi gärna lyfta Söderhamns UIF som startat en egen YouTube-kanal och avser sända sin kommande hemmamatch.
En enklare länk: https://youtube.com/@soderhamnsuif
Länk till sändningen: https://youtu.be/yPVTq1ptsQk
Ansvarig i SUIF för detta är Stefan Sjödin från företaget Sjödin Media. Han ställer gärna upp i mån av tid och svarar på frågor kring hur Söderhamns UIF gått tillväga att sätta upp sin YouTube-kanal. Stefan går att nå på mail: stefan@sjodinmedia.se

Övriga nationella serier och tävlingar
Avslutet med Solidsport påverkar även andra föreningar än de som spelar i Pingisligan för damer och herrar. Hela Svenska Bordtennisförbundets kanal kommer att stängas ner vilket gör att inga fler serier eller tävlingar kommer att sändas via Solidsport. På den nya plattformen kommer även andra än Pingisligaföreningarna erbjudas att sända sina matcher och tävlingar.

Vid frågor
Förändringen är effektiv från dagens datum. Om ni som förening har material uppladdat på Solidsports plattform som ni vill spara ombeds ni ladda ner det senast den 15 februari.
För övriga frågor vänligen kontakta förbundschef Thomas Buza, thomas@sbtf.se