TÄVLINGSNYHETER

PM och information om Sweden Tour 2023-24

av | 2023-06-26 | Information, Tävling, Uncategorized

Programmet för Sweden Tour 2023-24 med dess åtta olika deltävlingar är bestämt tillsammans med tourens förutsättningar och regler. Mer information om detta hittar ni i det här bifogade PM för Sweden Tour 2023-24.

https://sbtf.se/wp-content/uploads/2023/06/PM_SWEDEN_TOUR_2023_2024-1.pdf

Nytt för kommande säsong är att de båda finalerna har lagts senare under säsongen. Sweden Tour Youth Finals till slutet av säsongen då det har framförts synpunkter att tävlingskalendern är väldigt hårt för ungdomar runt april och maj. Sweden Tour Finals till april och maj för att kunna räkna in alla deltävlingar i finalspelet.

SBTF söker fortfarande arrangörer för båda finalerna, det vill säga Sweden Tour Finals och Sweden Tour Youth Finals. Två förhållandevis lätta finaltävlingar att arrangera, bra reklam för pingisen på orten, och fina pengar att tjäna för klubbar som väljer att arrangera. Här ser vi väldigt gärna nya arrangörer. Anmäl intresse till SBTF senast den 1 september 2023 till peterh@sbtf.se

Framtiden för Sweden Tour

Sweden Tour har tveklöst varit en succé under de år som touren har funnits i dess nuvarande form. Samtidigt finns goda skäl att fundera över förändringar och förbättringar av Sweden Tour inför kommande säsonger, som exempelvis följande:

  • En nivåindelning av Sweden Tour i två-tre olika nivåer, med olika standard och olika poängvärden, kan på samma gång göra tävlingskalendern mer hanterbar för de högst rankade spelarna och göra touren och dess deltävlingar mer tillgänglig och därmed rättvis och jämlik för alla spelare.
  • Ett nordiskt samarbete över gränserna med t ex gemensamma finaler och deltävlingar som räknas in i respektive lands tourer kan öka värdet, variationen och konkurrensen i Sweden Tour, samt öka tillgängligheten till Sweden Tours tävlingar ytterligare för alla spelare i landet.
  • Öka attraktiviteten i finalspelet genom att koppla särskilda incitament till det, såsom kvalificering till och deltagande på någon eller några tävlingar på den europeiska tävlingstouren.

Har ni tankar och idéer, åsikter och synpunkter om Sweden Tour, tveka inte att låta oss veta vilka dessa är.

Kontakt:
Peter Hyllman, tävlings- och serieansvarig
peterh@sbtf.se