Parkinson-SM 2025 spelas i Göteborg

av | sep 21, 2024 | Information, Mästerskap, Uncategorized

Parkinson-SM 2025 arrangeras den 10—11 maj 2025 i Göteborg med Askims BTK som lokal arrangör. För tredje gången erbjuder Svenska Bordtennisförbundet Parkinson-SM som tävlingsform. För första gången genomförs Parkinson-SM utanför Stockholm. Ett tecken på hur Parkinsonpingisen har växt och spridit sig över landet.

Det är till Lindås Waves Arena i stadsdelen Hovås i Göteborg som den svenska Parkinsonpingisfamiljen beger sig under helgen den 10—11 maj 2025 för att spela i den tredje upplagan av Parkinson-SM. För första gången arrangeras alltså Parkinson-SM utanför Stockholm och med Askims BTK som lokal arrangör.

Parkinson-SM arrangerades för första gången 2020 i Liljeholmshallen i Stockholm med Spårvägens BTK som arrangerande förening. Därefter följde några års uppehåll på grund av pandemin innan Parkinson-SM återkom i sin andra upplaga 2024, tidigare i år. Även den gången med Spårvägens BTK som arrangör.

–Spårvägens BTK har gjort ett fantastiskt jobb som pionjär och arrangör under Parkinson-SM:s två första år. Men i takt med att Parkinsonpingisen växer och sprider sig över hela landet är det viktigt att Parkinson-SM gör detsamma. Vi är väldigt glada åt att just Parkinson-SM och ett av våra stora pingisevent har hittat tillbaka till Göteborg, säger Peter Hyllman, tävlings- och serieansvarig på SBTF.

Inbjudan till Parkinson-SM 2025 kommer presenteras senare under säsongen. Redan nu står dock klart att det finns goda möjligheter för Parkinson-SM att växa. Antalet Parkinsonspelare växer kontinuerligt i svensk bordtennis och antalet deltagare i Parkinson-SM ökade med över 50% mellan den första och den andra upplagan.

Om Parkinson-SM 2025 växer i samma utsträckning kommer 80—90 spelare att samlas i Lindås Waves Arena i Göteborg i maj.

KONTAKT

Peter Hyllman, tävlings- och serieansvarig
peterh@sbtf.se