EFTERGYMNASIALA STUIDER FÖR SPELARE & LEDARE

Startsida 5 Vår verksamhet 5 Utbildning 5 För alla andra 5 Eftergymnasiala studier för spelare och ledare

Om du som spelare vill kombinera din elitsatsning med studier eller om du vill jobba som tränare, ledare eller anställd i en idrottsorganisation, finns flera alternativ. Mer info om eftergymnasiala studier finns nedan.

För spelare som vill kombinera sin elitsatsning med studier så finns Riksidrottsuniversitet och elitidrottsvänliga lärosäten. Läs mer här.

För dig som vill jobba inom idrotten som tränare, organisationsledare, anställd i förening förbund så finns flertalet utbildningar även om du inte är en elitsatsande spelare.

De två som har funnits allra längst är Gymnastik- och idrottshögsskolan, GIH, samt Bosöns idrottsfolkhögskola.

GIH finns i Stockholm och Örebro och har idrotts- och hälsoutbildningar med många olika inriktningar, du kan läsa mer här.

Bosön ligger på Lidingö i Stockholm och ägs av Riksidrottsförbundet. På Bosön finns flertalet utbildningar, de som vi vill lyfta lite extra är:

  • Allmän kurs idrott. Det är för dig som kanske under din elitsatsning på gymnasiet inte läste klart gymnasiet. Här kan du läsa in så du har grundläggande behörighet för högskolestudier varvat med idrottsledarkurser i olika områden. Läser mer om Allmän kurs idrott.
  • Idrottskonsulentutbildningen är en tvåårig eftergymnasial yrkesutbildning för dig som vill påverka idrottsrörelsen och jobba med utveckling, administration eller föreningsutveckling. Du kan läsa mer här om Idrottskonsulentutbildningen här. På Bosön finns fler längre och kortare utbildning inom riktade områden, läs mer här.

Utöver Bosön finns det flera universitet och högskolor som har idrottslärarprogram och andra program med någon idrottsinriktning. Sök och läs mer om dem på Antagning.se.

PARTNERS

STIGA
CRAFT
STUPA
Kosta
Hello Swedenq
SPORRONG