Coachkonferensen som ska forma svensk bordtennis framtid

av | 2023-11-17 | Information, Landslag, Utbildning

Den 21-23 november 2023 tar sig samtliga förbundskaptener och merparten av SBTF:s landslagscoacher till Kosta. Där kommer de tillsammans att diskutera svensk pingis både på kort och lång sikt utifrån ett ledarperspektiv.

Närmast väntar mästerskap som OS, Paralympics och UEM/UVM att sikta in oss på för att finslipa detaljerna. Men det största fokuset kommer att riktas in på hur svensk bordtennis behåller men framför allt förbättrar vår position i världspingisen framöver.

Maria Christoforaki, Förbundskapten för flickkadettlandslaget. Foto: Linda Carlsson

Därför kommer innehåll och upplägg till tränarutbildning Elit att vara ett stort fokusområde, men vi kommer även titta på hur grunderna ser ut grundutbildningarna Bas och Klubb. Är det den klassiska svenska modellen som är nyckeln till framgång och vad är den egentligen? Är det något som ska bevaras, utvecklas eller avvecklas? Hur ska landslag och läger struktureras?
Detta är några av frågeställningarna som kommer att diskuteras.

Jörgen Persson, herrarnas förbundskapten. Foto: Linda Carlsson/SBTF

Det är en gedigen agenda som är planerad för både stora och små diskussionsgrupper. På plats kommer vi att ha mycket erfarenhet. Alla förbundskaptener i våra landslag och RIG-coacher kommer nu för första gången att samlas vid ett och samma forum. Det kommer att ge en del olika infallsvinklar att väva samman för att ta svensk pingis framåt. Utöver dessa kommer landslagsansvarige Daniel Ellermann och utbildningsansvarige Eskil Tyrberg hålla i taktpinnen. Vi kommer också ha externa gäster som kommer medverka inom ämnen som fysiologi och psykologi.


Tobias Bergman, damernas förbundskapten. Foto: Manfred Schillings/SBTF

I och med denna konferens kommer svensk pingis ha mycket att förvänta sig framöver för att våra spelare ska få de rätta förutsättningarna för att bli så bra som möjligt. Tillsammans kommer vi forma framtiden för svensk bordtennis inom utbildning och tillväxt för att kunna vinna fler mästerskapsmedaljer.

Mattias Ekdahl, förbundskapten pojkkadettlandslaget. Foto: Linda Carlsson/SBTF

Toppbild: RIG i Halmstads huvudansvarige Kim Nylander coachar Filippa Bergand och Elias Ranefur. Bild: Linda Carlsson/SBTF