TÄVLINGSNYHETER

WTT Slovenien: Wang åter för svår för Truls

av | 2023-07-08 | Landslag, Start, Tävling

Om det gick undan när Truls Möregårdh slog Alexis Lebrun är det inget att tala om när vi kommer till Wang Chuqin.

Truls försökte och försökte men det är kusligt hur bra världsettan Wang Chuqin är.

– Visste att det skulle bli tufft på förhand. Känner att jag har långt kvar till hans nivå, erkände Truls Möregårdh.

Detta var sjunde gången som de stötte på varandra och Truls har bara lyckats får med sig sammanlagt två set på de mötena. Några gånger har det varit mycket jämnt och Truls har pressat Wang ordentligt, men vid i stort sätt alla tillfällen har kinesen lyckats ta hem seten. För att över huvud taget ha chans att göra kvartsfinalen i WTT Star Contender i Ljubljana till en kamp värd namnet hade han behövt få med sig andra set. Åter var Wang den som segrande ur slutduellerna och fick med sig 2-0 i set via 12-10.

– Det är förstås en svår lottning. Hade funnits andra jag hade kunna få i en kvart. Jag gjorde så bra jag kunde. Det är väl bara att träna ännu hårdare och försöka bli bättre, menade Truls Möregårdh.

Vad är det då som gör Wang Chuqin så otroligt bra och så svår att överlista?

– Han drar snabbt, hårt och med väldigt bra skruv och placering, sade Truls Möregårdh.

Truls hade kunnat tillägga att han nästan aldrig gör några egna misstag och tvingar motståndaren att ständigt försöka avgöra bollen på egen hand.

Trots förlusten är Truls nöjd med sin insats och slog Jonathan Groth och Alexis Lebrun efter två väldigt bra insatser på väg mot kvartsfinalen. Han är också glad över att ha haft bäste kompisen David Andersson vid sin sida på coachplatsen.

Inom kort börjar planeringen inför höstens tävlingar och högst på prioriteringslistan hittar vi lag-EM i Malmö 10-17 september. Där slipper han definitivt att få möta Wang Chuqin. Fast dessförinnan står några andra åtaganden på programmet.

– Först ska jag hem och ta det lugnt några dagar, avslutade Truls Möregårdh.

Toppbild:Truls Möregårdh fick ge sig i kvartsfinalen av WTT Star Contender i Ljubljana. Foto: WTT

WTT Star Contender Slovenien