TÄVLINGSNYHETER

WTT Slovenien: Truls vann fartfest mot Lebrun

av | 2023-07-07 | Landslag, Start, Tävling

Det blev en både väntad och oväntad fartfest när Truls på nytt ställdes mot Alexis Lebrun. En otroligt fokuserad Truls Möregårdh vann med 3-1 i set och är klar för kvartsfinal.

Bråttom, bråttom. Det kan man lugnt säga att Alexis Lebrun har, både när han ska serva (innan Truls ens är beredd, varför han fick påpekanden av domaren) och när han drar till på sin förstaattack. Det märks att Truls Möregårdh studerat honom och han var beredd på var bollen skulle komma. Truls inte bara stod emot fransmannens attacker, han satte själv högsta tryck på bollen efter egen serve, som han hade stor utdelning i.

– Hittade servar mot honom redan i European Games som jag kunde utnyttja, sade Truls Möregårdh.

Ja, vilket tempo det blev. I första set öste Truls på och fick ganska komfortabla 10-6. Då svarade Alexis Lebrun med ett par explosiva attacker och plötsligt fick han både 11-10 och 12-11. På båda dessa setbollar svarade Truls med några fenomenala returer och kunde till slut på sin sjätte setboll ta hem första set.

– Håller med, det blev onödigt jämnt, sade Truls Möregårdh.

I andra kom Truls under med 2-7, men hämtade in fransmannens försprång till 7-7 och så när han Truls tagit hem även andra set. Alexis Lebrun kunde dock avgöra på sin andra setboll fram till 12-10.

Tredje set var det första ganska likt men den här gången var Truls mer bestämd vid 10-6 och tog hem setet med 11-7.

I fjärde set fick vi se matchens boll. 3-2 till Truls var helt enorm och om ni har möjlighet att se matchen i efterhand rekommenderar jag detta ”konstverk” signerat Truls Möregårdh. Därefter defilerade han hem setet och matchen på ett mycket imponerande sätt mot den alltmer frustrerade Alexis Lebrun.

– Kul spela bra igen. I första och andra missade jag en del med backhand, men det lossnade i de två sista, sade Truls Möregårdh.

På bänken assisterade Truls bäste vän, David Andersson, och det märks att han bidrar till ett lugn som Truls tycks uppskatta och att de trivs ihop går inte att ta miste på.

– Jag fick ett wild card bara fem dagar innan tävlingen och ville ha med mig någon som moraliskt stöd. Varken pappa eller Malte kunde så då frågade jag David, sade Truls Möregårdh.

Bild: Truls med sin klassiska segergest. Foto: WTT

Nu väntar Wang Chuqin i kvartsfinalen, lördag 8/7 kl. 14:05.

Vi kunde ha haft ännu en svensk i kvartsfinalen, men Kristian Karlsson föll mot Hugo Calderano.

Går det att ha mer oflyt än vad Kristian Karlsson hade? Tveksamt.

Efter övertygande och rena utklassningen i första set med 11-1 hade Kristian inte marginalerna med sig.

I andra vid ställningen 8-8 fick Calderano en nätrullare till 9-8 i Kristians serve. Kristian räddade ändå upp de två setbollarna som Calderano skaffade sig vid 10-8, men hade sedan inte marginalerna med sig i de två avslutande poängen. 10-12 och utjämnat.

I tredje drog Calderano iväg tidigt utan att direkt övertyga, men Kristian stod för de flesta misstagen och det räckte för Calderano.

Det fjärde setet blev det andra ganska likt. Åter oflyt på några bollar för Kristian, men han lyckades ändå rädda två matchbollar från 8-10 till 10-10. Sedan skaffade sig Kristian en setboll, 11-10, för att få till ett skiljeset och så när hade det lyckats. På nytt vann Calderano de avslutande poängen till 13-11 och matchen med 3-1 i set. Riktigt surt. Att Kristian vann bollarna med 38-37 är ingen tröst. Den här matchen hade varit värd ett bättre öde.

Toppbild: Truls Möregårdh är klart för kvartsfinal efter seger över Alexis Lebrun med 3-1 i set. Foto:WTT

WTT Star Contender Slovenien