TÄVLINGSNYHETER

WTT Contender Kazakstan: Poängjakten fortsätter

av | 2023-09-01 | Landslag, Start, Tävling

I WTT Contender i Kazakstan är Truls Möregårdh klar för kvartsfinal efter att i åttondelen förpassa Patrick Franziska ur turneringen. Däremot tog poängjakten slut för Krsitian Karlsson och även i WTT Feeder i Bulgarien för Anton Källberg.

I de sista tävlingarna innan det är dags för lag-EM i Malmö så har det varit ömsom vin, ömsom vatten för de svenska deltagarna i helgens båda WTT-tävlingar.

Anton Källberg var toppseedad i WTT Feeder i Bulgarien och där fanns förstås stora förhoppningar på en framskjuten placering och även sköna rankingpoäng. Så blev det inte. Istället en stor missräkning och förlust redan i andra omgången mot Samuel Kulczycki, Polen, med 13-11, 6-11, 8-11, 3-11. Om ett dåligt genrep kommer att generera en bra premiär så är det just det vi hoppas på när EM drar igång om en dryg vecka i Malmö.

Kristian Karlsson inledde WTT Contender i Kazakstan med en imponerande vinst över Alexis Lebrun, Frankrike med 11-8, 11-13, 11-9, 11-4. Det bådade gott inför hans nästa match mot Tomislav Pucar, Krostien. Det såg också bra ut efter att Kristian arbetat sig fram till 2-1 i set via 11-7, 9-11, 13-11. Därefter var det Pucar som tog över och kunde vinna de två avslutande seten med 11-8, 11-6 och så var den poängjakten över.

Hoppet stod slutligen till Truls Möregårdh, som i den inledande matchen slog Chuang Chih-Yuan, Taiwan, med 3-2 i set, eter att vid underläge 2-1 i set tagit hem de två sista med 11-9, 11-9 och här vände Truls svåra underlägen till vinst.

I åttondelen väntade Patrick Franziska. Här svarade Truls för en i princip felfri insats och vann i tre raka med 11-7, 11-7, 11-6.

– Jag låste honom i serve och retur. Det var en mycket stabil insats, sade truls Möregårdh.

Någon längre intervju var det inte tal om då det blir kortare vila efter dagens kvällsmatch fram till morgondagens förmiddagsdrabbning.

– Ja, det är viktigt att ladda om, sade Truls Möregårdh.

Så, sätt klockan tidigt. I kvarten ställs Truls mot överraskningen Mohamed El-Beiali, Egypten. Han har på sin väg fram till kvarten besegrat Quadri Aruna, som Truls besegrade i VM i Houston i kvartsfinal, och Tiago Apolonia, Portugal i åttondelen. Inga dåliga skalper, så det gäller för Truls att vara på tårna direkt om det ska bli en förlängning.

Resultat WTT Contender Kazakstan

Toppbild: truls Möregårdh till kvartsfinal i WTT Contender i Almaaty, Kazakstan. Foto: WTT