TÄVLINGSNYHETER

Tio blågula medaljer i Veteran-VM

av | 2023-01-21 | Start, Tävling

Söndagen 21 januari är sista speldagen av fem i Veteran-VM med dess 1 600 deltagare i Muscat i Oman. Och kan ni tänka er: Sverige har säkrat ett tvåsiffrigt antal medaljer när vi ser fram emot semifinalerna och finalerna i singel och dubbel. Ett guld är redan bärgat – i mixeddubbelns 40-klass. Igor Krokhin fick god ordning på spelet med finländskan Marina Donner i den helnordiska finalen.

Frågan är om Donner ses i ytterligare två finaler. I damernas 40-dubbel kamperar hon ihop med Sofia Westholm och i semin ställs de mot fransyskan Marielle Cadiou och polskan Emilia Kijok. Inte nog med det, i singelsemin möter Westholm och Donner varann. Och samma semifinalscenario väntar för Ulrika Hansson. I 55-singeln tar hon sig an Ulrika Quist, Monaco som hon spelar ihop med i dubbeln. Hansson har för övrigt redan säkrat ett brons i mixeddubbeln tillsammans med Göran Aldvik och kommer att lämna Oman med tre medaljer. Beträffande Aldvik hade han stoppats två gånger i kvartsfinaler. Den som hejdade honom i singeln var norske dubbelpartnern Pål Edmund Guttormsen som vann med 3–2.

I äldsta ålderskategorin 85 har Urban Living redan säkrat en bronsmedalj i mixedklassen tillsammans med japanskan Takaki. En ännu finare medalj i dubbeln med Kazuo Masuda, även han från Japan? För Guld-Krokhin blir det en medalj till i 55-dubbeln med fransmannen Louis Lamarre. Guld igen?

Världens pingispresident Petra Sörling visade också upp sig i VM-arenan. Hon fick finna sig i att stoppas i åttondelen i såväl 50-singeln som i 45-mixeden tillsammans med Murat Eris från Turkiet. Men det kan komma en fullträff i 50-dubbeln med danskan Pia Toelhöj.

Texten uppdateras löpande.

Svenskmatcher

Resultat

Livesändningar på youtube

Bilder från mästerskapet