TÄVLINGSNYHETER

Guld med Marina även för Sofia

av | 2023-01-21 | Start, Tävling

Resan till Muscat var guld värd. Igor Krokhin är inte ende svensk som tycker det efter mixedfullträffen. Sista speldagen i Veteran-VM passade även Sofia Westholm på att ta sig överst på prispallen. Och Igor, vem stod på Sofias sida i 40-åringarnas dubbel om inte finländskan Marina Donner. Marina stöttade Sverige fullt ut och nöjde sig inte med det, hon fullföljde med att vinna singeln och ta en guldtriss. Maximalt.
För svensk del blev det förutom de två gulden tre silver och fem brons.

Ulrika Hansson, som inledde med att nå semifinalen i mixed, återfanns i 55-finalen i både singel och dubbel. Efter att ha besegrat sin dubbelpartner Ulrika Quist från Monaco i tre raka set – hon släppte ifrån sig fem bollar som mest – mötte hon Pia Toelhöj, danskan, i finalen som slutade 1–3. Men tre av de fyra seten var tajta.

Många trodde nog att Pia tillsammans med Petra Sörling skulle ta ett guld till. Men efter vinsten i inledningssetet fick de acceptera att den lettisktyska kombinationen Jozepsone/Messer tog över kommandot i finalen.

För att återgå till Marina Donner avslutade hon singelspelet med 3–0 mot två nordiska bekanta, först mot Sofia Westholm i semin och därefter mot danskan Janne Jensen i finalen.
I de 50 klasserna i Veteran-VM hamnade Tyskland högst upp på listan med elva guld, varav fyra delades med andra nationer. Danmark tog sex, varav ett var delat, Därefter kom Japan med fem. Såväl Danmark som Japan hamnade i topp i fyra singelklasser, två fler än Tyskland, Indien och Iran. Danskettorna, två män och två kvinnor, var Henrik Vendelbo i 50-klassen, Niels Ramberg i 75-, Trinde Grauholm i 45- och alltså Pia Toelhöj i 55-.

Nej, vi glömmer inte norrmannen Pål Edmund Guttormesen som slog Göran Aldvik i femte och avgörande setet i kvartsfinalen innan han gick vidare och tog hem 65-klassen. Utan att ha exakta fakta påstår vi att det aldrig har funnits så många spelare från Indien i ett veteranmästerskap på allra högsta nivån. De fanns överallt.

Foto: © ITTF

Finalresultat