Rekordstort europeiskt intresse för Bordtennis-EM

av | sep 6, 2023 | Start

Bordtennis-EM i Malmö står för dörren och sedan tidigare har det varit klart att Sveriges Television, SVT, kommer sända samtliga svenska matcher från mästerskapet. Nu står det klart att intresset är rekordstort även från europeiskt håll. Hela 22 länder kommer sända från mästerskapet vilket kommer ge mycket stor exponering för sporten.

Förberedelserna är i full gång och när nyheterna om det stora antalet länder som kommer sända når organisationskommittén är det naturligtvis mungiporna uppåt.

– Vi har satsat väldigt mycket på det visuella i arenan med lite lägre LED-skärmar och ett slags ”öppet landskap” och vi kommer dessutom ha två TV-bord, ett för samtliga svenskmatcher och ett för övriga europeiska länder som visat intresse. Arenan är väldigt stor och att skapa den intima känslan som bordtennisen faktiskt kräver som idrott har varit en utmaning. Att intresset är så stort nu visar tydligt att satsningen var riktig vilket naturligtvis är otroligt roligt och bra för mästerskapet. Vi hoppas nu verkligen att alla tar chansen och kommer till Malmö Arena för att stötta våra spelare i jakten på medaljer, säger Peter Johansson, projektledare för bordtennis-EM i Malmö.

I följande länder kommer mästerskapet att sändas: 
Sverige (SVT), Tyskland, Österrike, Schweiz, Turkiet, Portugal, Frankrike, Slovenien, Kroatien, Serbien, Montenegro, Nordmakedonien, Kosovo, Bosnien Herzegovina, Rumänien, Ungern, Ukraina, Japan, England, Skottland, Wales och Nordirland.

Tävlingen pågår mellan den 10–17 september i Malmö Arena.

Läs mer om mästerskapet: https://ettc23malmo.com
Biljetter: https://www.ticketmaster.se/sport/bordtennis/1108/events